jászalsószentgyörgy / galériával

2021.08.22. 12:32

Vizes és szárazföldi kalandokban bővelkedett a családi nap

Tizenharmadik alkalommal rendeztek családi napot szombaton Jászalsószentgyörgyön, a Vadas Parkban, ahol minden korosztálynak biztosítottak kikapcsolódási lehetőséget a szervezők.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Sporthorgász- és főzőversennyel indult az egész napos program, melyet többek között kispályás foci, bábszínház, helyi fellépők műsora, klímasátor, tűzijáték és koncertek színesítettek. A látogatók ingyenesen próbálhatták ki a kalandpark eszközeit, a lovaglást és a csónakázást. Voltak, akik pusztabusszal indultak útnak, hogy felfedezzék a település turisztikai értékeit.

A helyi adottságokra, természeti értékekre és hagyományokra épülő fejlesztéseknek köszönhetően a kistelepülés a Jászság egyik turisztikai központjává vált az elmúlt években. A beruházások nem álltak le a járványidőszakban sem, így újabb projekteket valósított meg az önkormányzat.

Ennek eredményeként a családi napon Szarvák Imre polgármester, Pócs János országgyűlési képviselő és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke ünnepélyesen átadta a nemrégiben elkészült kajak kenu pályát és csónakházat, valamint a megújult Sport Vendégházat. A Zagyva-holtágon kialakított pályát sárkányhajó bemutatóval avatták fel.

Csülök főtt a bográcsokban

A csülökfőző versenyen huszonegy csapat vett részt. A háromtagú zsűri nehéz helyzetben volt a finom falatok értékelésekor. Első helyezett Pé Sanyi SE csapata lett, csülökpörköltet készítettek körömmel, farokkal, füllel, gyenge lecsó alappal. Második helyen a Napsugár főzőgárda végzett, míg harmadik a Dodi csapat lett. A különdíjakat a Benne vagyok és az Asztalo-sokk főzői vihették haza. A jó ebédhez a nótát Fehér Endre és zenekara húzta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában