Szolnok / Rákócziújfalu

2021.08.24. 18:00

Vízmelegítéshez szükséges eszközöket ajánlott fel a villanyszerelő

Szabó László már korábban is segített rászoruló családokon.

P. Pusztai Nóra

Szabó László ezúttal Rákócziújfalun segített egy rászoruló családon

Fotó: Kiss János

Átfolyós vízmelegítők, villanybojlerek kerültek a napokban a térség kiválasztott családjaihoz. Az eszközöket Szabó László, a Villanyszerelő Szolnok vállalkozás tulajdonosa ajánlotta fel. A berendezéseket saját maga szállította a helyszínekre. Vezseny után Szolnokon és Rákócziújfalun is mosolyt csalt adományával a rászorulók arcára. Ahol szükséges a beszerelést és a villanyhálózat felmérést is vállalta. A fiatal szakember, amit lehet újrahasznosít, így a már kissé elhasználódott eszközöket is újjá tudja varázsolni.

Korábban egy villanybojler felújításán dolgozott, amit ugyancsak rászoruló családhoz juttatott el.

– Mindig figyelem mi az, amit még fel lehet használni, segítve ezzel a nehezebb sorsú embereken.

– Amikor egy ügyfél mondja, hogy nincs szüksége a korábban használt bojlerre, de én látok benne fantáziát, akkor elhozom. Ugyanez van sütőkkel, mikrókkal – fejtette ki Szabó László.

A megfelelő család kiválasztásához a közösségi médiát hívta segítségül. A felhívásra összesen huszonnyolcan jelentkeztek.

– A számot nyolcra szűkítettük, majd telefonálások és beszélgetések alapján úgy döntöttem, hogy nemcsak az eredetileg tervezett két bojlert, hanem két átfolyós vízmelegítőt is vásárolok, hogy minél többekhez juthassak el – fogalmazott.

Szabó László ezúttal Rákócziújfalun segített egy rászoruló családon
Fotó: Kiss János

Kedden délután a rákócziújfalui Mélykúti Józsefnénél jártak, aki egyedül neveli tízéves unokáját. Ketten alig ötvenezer forintból élnek és bár a hivataltól kapnak támogatást, nem tudnak felújításra költeni. Egyszobás házukban éppen a fürdőszoba kialakítására gyűjtenének.

– A kiskád most már kicsi, szeretnénk egy zuhanyzót, ehhez első lépésként nagy segítség a most kapott berendezés – mondta hálásan Mélykúti Józsefné, akinek lánya jelentkezett a felhívásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában