Pusztamonostor / galériával

2021.09.06. 17:26

A falu bikája versenyen mérték össze erejüket a férfiak

Hétvégén színes programokkal várták az érdeklődőket.

Illés Anita

Finomságokban, erőben és vidámságban sem volt hiány az idei falunapon. Hétvégén színes programkavalkád csábította a látogatókat a Balázsovich Oszkár Közösségi Színtér kertjébe, ahol a délelőtti órákban tizennégy csapat részvételével lecsófőző verseny vette kezdetét. A gasztronómiai megmérettetést a Jászfényszarui Sport Egyesület csapata nyerte.

A fenséges ebéd biztosította az erőt és energiát a falu bikája viadalhoz, ahol a férfiak gumidobásban, kalapácsvetésben, súlytartásban és zsákhordásban mérték össze erejüket. Teljesítménye alapján a jászberényi Darázs Sándor érdemelte ki a falu bikája címet.

Az egész napos programon többek között nótaműsor, helyi fellépők és jászsági tánccsoportok bemutatója, veterán gépjármű kiállítás, retró buli és tűzijáték is szórakoztatta a résztvevőket. Mindezeken kívül bemutatták Ambrus Sándor Fejezetek Pusztamonostor történetéből című könyvét. Ünnepélyes keretek között helyi kitüntetést adtak át. Pusztamonostorért díjban részesült Kecskés Tamásné óvónő, míg posztumusz elismerést Bózsó István János kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában