Galériával

2021.09.14. 18:00

Hintókkal vonultak fel Törökszentmiklós főterén

A török uralom alatt elnéptelenedett várost 1720-ban népesítették újra, melyre nagyszabású rendezvénysorozattal emlékeznek a településen.

Mészáros János

20210911 Törökszentmiklós Első alkalommal rendeztek hintó és kocsi kiállítást a város főterén. Helyi lótartók mutatták be az általuk használt kocsikat és hintókat. Fotó: Mészáros János Új Néplap

Fotó: Mészáros János

A háromszáz éves jubileumi ünnepség fő rendezvényét tartották a hétvégén a Kossuth téren, ahol színes programok várták az érdeklődőket.

Az Almásy család történetét bemutató kiállítás mellett a látogatók mezőgazdasági eszközöket, féltve őrzött családi tárgyakat, kézműves termékeket is megcsodálhattak, ahogyan a helyi értékeket és az alapítványok, illetve egyesületek bemutatóit is.

Az emlékév tiszteletére egyszeri alkalommal bemutatkoztak a város lószerető lakosai, akik kiállították kocsijaikat, hintóikat és lószerszámaikat a főtéren. Blaskó Zoltán szervező elmondta, hogy a hagyományos, magyar lovaskultúrához kapcsolódó eszközök és kocsik felvonultatása volt a céljuk. A felkérésre tizenketten jelentek meg a bemutatón, akik tizenhat kocsit, valamint egy lovas szánt állítottak ki.

A kilencvenéves Sáros István volt a legidősebb résztvevő, aki két kocsiját is elvitte a rendezvényre. Nagy sikere volt az ősi magyar lószerszámoknak is. Felvételeink a rendhagyó bemutató néhány mozzanatát örökítették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában