videóval

2021.09.03. 11:28

Önvédelemre hivatkozik a jászladányi nő, aki megölte és feldarabolta barátját

Gyanús nejlonzsákokat találtak Jászalsószentgyörgy külterületén egy öntözőcsatorna átereszében tavalyelőtt márciusban, majd megállapították, hogy a nejlonzsákok emberi testrészeket rejtenek. A gyilkossággal egy jászladányi nőt vádolnak, aki előkészítő ülésen pénteken állt bíróság elé.

Mészáros Géza

Forrás: Archív fotó

Két éve, március 2-án a Jászalsószentgyörgy külterületén, a szászbereki öntözőcsatorna átereszében gyanús nejlonzsákokat találtak arra kerékpározó gyermekek. Kibontották azokat, és lesápadva tudatosult bennük, hogy felismerhetetlen testrészdarabok vannak a csomagokban. A gyanú, majd pedig a vád szerint egy jászladányi fiatal nő ölte meg Bécsben tunéziai barátját, akinek holttestét feldarabolva és sósavval leöntve az édesanyjával igyekezett eltüntetni. A megdöbbentő esetről hírportálunkon többször is beszámoltunk.

A sikeres nyomozást, majd pedig a vádemelést követően dr. Ivanov Dömötör Gyula bíró a Szolnoki Törvényszéken pénteken még a júniusban elnapolt előkészítő ülést tartotta meg. Ezen az előre kitervelten elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolt nő részben elismerte bűnösségét, ám nem a vádirati tényállással megegyezően. Ezért, noha újabb vallomást nem kívánt tenni az ügyben, bizonyítási eljárást, tárgyalás megtartását kérte, ahol saját álláspontját is érvényesíthetné.

Ő ugyanis azt állítja, nem előre kitervelten, hanem önvédelemből gyilkolt.

A vádlott emberöléssel kapcsolatos bűnpártolással terhelt édesanyja szintén elismerte bűnösségét és ugyancsak a tárgyalás alatt kívánja elérni egy enyhébb büntetés kiszabását.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a nővel szemben. A vádirat szerint a most 29 éves nő 2017 őszétől élt együtt magyar barátjával, majd miután szakítottak, prostitúcióból tartotta fenn magát. 2018-ban viszont megismerkedett egy tunéziai férfival, aki felajánlotta a nőnek, hogy költözzenek össze és házasodjanak össze.

A kapcsolatuk hamar megromlott a férfi birtokló viselkedése miatt.

A nő emiatt többször otthagyta a tunéziai férfit, és visszatért a Bécsben élő magyar barátjához, akivel „se veled, se nélküled” viszonyban voltak. A nő végül elhatározta, hogy helyrehozza korábbi magyar barátjával a kapcsolatát, a tunéziai férfit pedig megöli, mivel félt tőle és a társaságától is.

A jászladányi nő korábban megmutatta a rendőröknek, hogy végzett barátjával.

A vádirat alapján a tunéziai férfival 2019. február 24-én hajnalban egy buliból hazatérve már lefekvéshez készülődtek, előtte mindketten drogoztak. A férfi elalvás előtt szeretkezni akart a nővel, de amikor közeledni próbált hozzá, a nő durván elutasította, és a földre nyomta, aztán sértegetni kezdte. A férfi dühös lett és megfenyegette a nőt, aki magához vett egy kést, azzal először az áldozata nyakába szúrt, majd test szerte összeszurkálta, végül elvágta a torkát. A férfi belehalt a sérüléseibe, a nő pedig másnap feldarabolta a testét. A tetem részeit bőröndökbe rakta, egy bérelt autóval a nővére jászladányi lakására vitte a torzókat. Ott a testrészekre sósavat öntött, a maradványokat zsákokba helyezte, melyeket az édesanyja segítségével a szászbereki öntözőcsatorna átereszébe rejtette.

Néhány nappal később a zsákokra kerékpározó kamaszok találtak rá, ők szóltak a rendőröknek.

A nő most 54 esztendős édesanyját, az ügy másik vádlottját előre kitervelten elkövetett emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntettével vádolja az ügyészség.

Az ügyben az első, bizonyítási eljárás mentén zajló tárgyalásra október 8-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában