Galériával

2021.09.25. 11:28

Ötvenmillió forintból szépült meg a füredi egyesület vízi telepe

Ötvenmillió forintból épült új edzőterem és kiszolgáló épület a tiszafüredi kajak-kenu egyesület telephelyén. A füredi klub az elmúlt évek átlagát tekintve az előkelő tizenharmadik helyet foglalja el a honi szövetség közel kétszáz tagszervezetének rangsorában.

Ujvári László

Több lépcsőben újul meg a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület vízi telepe, szeptember 23-án ünnepélyes keretek között adták át a klub új létesítményét.

Tiszafüred példát mutat szorgalomból és kitartásból

– mondta az átadóünnepségen F. Kovács Sándor.

– Ez a város minden tőle telhetőt megad a sportolóinak. Az elmúlt évek sportberuházásai a jól mutatják ezt, a megújult Lipcsey Elemér Sporttelep, a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok, az új kültéri sportpályák és kondiparkok, ehhez csatlakozik ma a tiszafüredi kajakház – mutatott rá az országgyűlési képviselő. Hozzátette, ezeket a mérföldköveket sikerek, hazai és nemzetközi sporteredmények jelzik, a város fiatal sportolói évről évre öregbítik Tiszafüred hírnevét.

– A Magyar Kajak-Kenu Szövetség az elmúlt években kiemelt hangsúlyt fektetett azoknak az egyesületeknek a fejlesztésére, ahonnan a sportág tényleges ereje származik, a vidéki egyesületek fejlesztésére – tekintette át a múltat és a jelent Sütő András, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség fejlesztési és gazdálkodási igazgatója.

A kitartó munka és az elhivatott utánpótlás-nevelés fontosságát hangsúlyozta Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke. Gratulált a beruházáshoz és kívánta, hogy a fiatal sportolók minél több álmukat váltsák valóra, szívós munkájukkal olyan eredményeket érjenek el a jövőben, melyekre az egész megye büszke lehet.

A beruházás részleteit Virág Tibor alpolgármester, a sportegyesület elnökségi tagja ismertette. Mint elhangzott,

a mostani már a negyedik üteme volt a tiszafüredi vízi telep és kajakház fejlesztésének.

Hazai forrásból 2015-ben huszonötmillió, 2017-ben pedig tizenötmillió forint támogatásból újíthatták fel és bővíthették a sportegyesület telephelyét. Két évvel később, 2019-ben közel harmincmillió forintból teremtették meg a vízitúrázás feltételeit, többek között a szükséges eszközök beszerzésével, és az előírt infrastruktúra kiépítésével.

– A bővülő taglétszám és a megnövekedett igénybevétel indokolta az új, kétszáz négyzetméteres ingatlan megépítését – mutatott a mellette látható új épületre.

– Helyet kapott benne egy nagy edzőterem, női és férfi öltöző, szociális helyiségek, iroda, raktár és edzői szoba. A növekvő vízitúra vendégforgalom igényeinek kiszolgálása érdekében kívülről megközelíthető zuhanyzó és mosdók is helyet kaptak – sorolta az ötvenmillió forintos beruházás műszaki tartalmát.

Az ünnepségen Virág Tibor bejelentette, hogy jelenleg is elbírálás alatt áll a sportegyesület egy másik pályázata, melyben tízmillió forint értékben szeretnének edzőtermi gépeket és eszközöket beszerezni.

A rendezvény a nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágásával és az új épület megtekintésével ért véget.

Fiatal kajakosokat is díjaztak

Minden évben elismerik Tiszafüreden a város ifjú kiválóságait, a fejlesztés átadóünnepségén két ilyen díj is gazdára talált. Tiszafüred Kiváló Ifjúsági Sportolója díjat vehetett át a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület két fiatal reménysége, Pető Hanna és Madarász Gergő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában