Galériával

2021.09.13. 16:45

Több százan vettek részt a Zagyva-Hajta gyalogos teljesítménytúrán

Kellemes őszi napsütésben hétszáznegyvenen vágtak neki szombaton a Zagyva-Hajta Gyalogos Teljesítménytúrának Jászberényben.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Az erőpróbát immár harmincadik alkalommal rendezték meg, ezúttal az őszi kikerics virágzásának jegyében. A Zagyvamenti Természetvédelmi területen ilyenkor a kora ősz egyik jellegzetes növényének rózsaszínes, lilás virágjaiban pompázik a táj. Nemcsak a Jászságból, hanem az ország számos pontjáról érkeztek túrázók.

Három távon indultak, a Zagyva menti sétatúra tíz kilométeres, a Zagyva-Bán hegy tizenhat és a Zagyva-Hajta teljesítménytúra huszonnyolc kilométeres szakaszán. Legnépszerűbbnek a Zagyva menti sétatúra bizonyult, mely érintette a kerekudvari kápolnát, ahol a családok, baráti társaságok megálltak egy kicsit piknikezni. Sokan kutyájukkal érkeztek és házi kedvencükkel együtt teljesítették a választott távot.

A kihívást keresők a túra során megismerhették saját képességeiket, határaikat, valamint felfedezhették a természetvédelmi terület szépségeit, értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában