'56-os forradalom

2021.10.23. 19:01

A hősök előtt tisztelegtek Jászberényben október 23-án

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanötödik évfordulóján szentmisével kezdődött a megemlékezés a Ferences templomban.

Illés Anita

A diákok virágokat kötöttek a kopjafákra a Fehértói temetőben.

Fotó: Pesti József

Ezt követően a városi ünnepséget a Ferencesek terén, az 1956-os emlékműnél tartották, ahol a Terplán Zénó Kolping Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai adtak műsort. Koszorúzás után a megemlékezés a városháza falán elhelyezett emléktábláknál folytatódott, ahol a városvezetés, az intézmények, civil szervezetek és pártok képviselői szintén elhelyezték az emlékezés virágait.

A diákok virágokat kötöttek a kopjafákra a Fehértói temetőben.
Fotó: Pesti József

A Fehértói temetőben az 1956-os forradalom és szabadságharc jászberényi hőseinek emlékére állított kopjafáknál tisztelegtek a résztvevők. Murányi Levente az ’56-os Pesti Srácok Intézet vezetője, egykori Corvin-közi harcos beszédében felidézte saját emlékeit, a személyesen átélt történéseket.

A nemzeti ünnep programjához kapcsolódva Dr. Réz Lóránt orgonaművész „Forradalmárok” címmel adott hangversenyt október 23-án délután a Nagyboldogasszony Főtemplomban. Vendégművészként közreműködött Szűcs Marianna és Szűcs Mihály Tivadar. A koncerttel nem csak a forradalomra és szabadságharcra emlékeztek, hanem Liszt Ferenc születésének kétszáztizedik évfordulójára is.

Dr. Réz Lóránt orgonahangversenye a Nagyboldogasszony Főtemplomban.
Fotó: Pesti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában