szolnok

2021.10.25. 18:00

A közelgő ünnep miatt változik a temető nyitvatartása

A helyi buszmenetrend is módosul.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Közeledik a no­vember 1-jei mindenszentek ünnepe és a 2-ai halottak napja. Ilyenkor a családok felkeresik elhunyt szeretteik nyughelyét, hogy elhelyezzék az emlékezés virágait, avagy gyertyákat, mécseseket gyújtsanak. Sokan az említett emléknapok előtti időszakban is kilátogatnak a sírkertekbe takarítani, rendet rakni. Az elkövetkezendő napokban fontos az elővigyázatosság.

A Szolnoki Rendőrkapitányság, a városi közterület-felügyelet és a helyi polgárőrség idén is nagy szerepet vállal a temetők biztosításában. A sírkertekben éjjel-nappal jelen lesznek, hogy megelőzzék a temetői lopásokat, rongálásokat. A közös járőrszolgálat főként a temetőkben és azok környékén lesz, de a nagyobb közlekedési csomópontoknál és a parkolók környékén is segítik majd a közlekedést. A lakosság figyelmét ezúton is felhívják: ne hagyjanak táskát, értéket, okmányokat a járművek utasterében, a padokon, és óvakodjanak a zsebtolvajoktól, akik jellemzően őrizetlenül hagyott vagyontárgyakat tulajdonítanak el.

A temető október 25-e és no­vember 2-a között reggel héttől este nyolc óráig tart nyitva, november 2-ától visszaáll a szokásos nyitvatartási rend. Délelőttönként kizárólag szigorúan indokolt esetben, míg délutánonként csak mozgássérült­kártyával lehet behajtani. Október 30-án csak a mozgásukban korlátozottak vagy az őket szállító gépkocsik hajthatnak be, ám október 31-én és november 1-jén már tilos lesz behajtani.

Az elkövetkező napokban valamelyest módosul a szolnoki autóbusz-menetrend is, mely a társaság honlapján követhető nyomon. A megnövekedett utasforgalomra való tekintettel temetői céljáratok közlekednek október 29-én, 30-án, 31-én és november 1-jén a Széchenyi-lakótelepről, illetve Szandaszőlősről a temetőhöz, „Temetői járat” felirattal. Munkanapokon 8:10 és 16:10 között, szombaton és munkaszüneti napokon 8:10 és 17:00 között menetrend szerint az 1-es járatok a Mártírok út (RepTár)–Tószegi út vonalon közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában