Egyeztetés

2021.10.28. 17:28

A távhőszolgáltatás is téma volt a szolnoki közgyűlésen

A helyi távhőszolgáltatás legfontosabb kérdéseit, és a megyeszékhely köztisztasági helyzetét egyaránt áttekintette csütörtöki ülésén a szolnoki közgyűlés. Az eseményen elhangzott, kedvezőek az új távhőszolgáltatóhoz fűződő első tapasztalatok.

Hartai Gergely

Szolnokon közgyűlést tartottak a Városházán.

Fotó: Nagy Balázs

Csütörtökön tartotta soron következő ülését a szolnoki közgyűlés. A városházi esemény első felében a megyeszékhely távhőszolgáltatásával kapcsolatos részleteket tárgyalták meg.

Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő napirend előtti felszólalásában emlékeztetett: a közelmúltban dőlt el, hogy az Alfa-Nova Kft. helyett az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. (MVM OTSZ Zrt.) működteti a város távfűtését.

Mint mondta, az első tapasztalatok kedvezőek, ugyanakkor fontos, hogy az érintett fogyasztók a lehető legjobb szolgáltatást kapják, valamint hogy zökkenőmentes legyen az átmenet.

A képviselő Szalay Ferenc polgármesterhez intézett kérdésében arról tájékozódott, hogy milyenek az első lakossági és üzemeltetői tapasztalatok az MVM belépését követően. Illetve, elkezdte-e már az elmaradt bérek törlesztését a korábbi szolgáltató.

– A mai napon már nem kaptam visszajelzést, bejelentést általános jellegű problémáról. Természetesen, egyes lakásokban még lehetnek gondok. Ha bármilyen kérdés felmerül az érintettek részéről, hívható az Alfa-Nova, zöldszámunk, valamint a polgármesteri iroda egyaránt. Igyekszünk utánajárni a felmerülő problémáknak – reagált Szalay Ferenc.

A városvezető hozzátette, az augusztusi béreket már kifizette a szolgáltató, és a szeptemberi és októberi bérrendezés is rövidesen megoldódik.

– A mi 50 ezer forint/fő támogatásunkat a nyolcvanöt főből nyolcvanegyen igényelték, a kifizetések folyamatosak. Bízom benne, hogy a héten mindenki megkapja a kiegészítő támogatást – hívta fel a figyelmet a polgármester.

A közgyűlésen a város köztisztasági helyzete is hangsúlyos téma volt.

László Norbert önkormányzati képviselő megjegyezte, komoly probléma Szolnokon, hogy a település számos pontja szemetes és galambürülékkel szennyezett. Éppen ezért megoldást sürgetett az állapotok rendezésére.

Miskolczi László alpolgármester válaszában kiemelte, az érintett épületek esetében van lehetőség galambtávoltartó rendszerek alkalmazására. Ezen eszközök alkalmazásáról azonban az ingatlantulajdonosoknak és lakóközösségeknek maguknak kell dönteniük.

A közgyűlésen fontos napirendi pont volt a város tisztaságának kérdése is
Fotó: Nagy Balázs

– Az építmények tulajdonosainak, kezelőinek gondoskodniuk kell az előttük lévő járdaszakaszok tisztán tartásáról. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. az önkormányzat megrendelésére heti rendszerességgel végzi a közterületi járdaszakaszok nagynyomású gépi, vizes mosását márciustól novemberig, havonta átlagosan 30 munkaórában – fogalmazott az alpolgármester.

Az esemény napirendi pontjai között szerepelt egyebek mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szolnoki kirendeltségének tavalyi tevékenységéről szóló tájékoztató, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. üzleti tervének elfogadása, valamint a Szolnoki Szigligeti Színház Nonprofit Kft.-vel történő fenntartói megállapodás és közszolgáltatási szerződés megkötése egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában