Galériával

2021.10.22. 19:58

Az '56-os forradalom és a Magyar Köztársaság előtt tisztelegtek Karcagon

A programok az országzászló felhúzásával vették kezdetüket.

Daróczi Erzsébet

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 32. évfordulója tiszteletére rendezett városi megemlékezés első része az Országzászló felvonásával kezdődött a Kossuth téren pénteken délelőtt, melyben a Kováts Mihály Huszárbandérium huszárjai és a Karcagi Rézfúvós Együttes működött közre.

Ezt követően a Református Nagytemplomban az ünnepi istentiszteleten igét hirdetett Nt. Koncz Tibor esperes. Az esperes beszéde után ünnepi műsort rendeztek a Karcagi Nagykun Református Gimnázium diákjai.

Az Északi temetőben Kemény Pál, az 1956-os forradalom és szabadságharc karcagi mártírjának síremlékénél emlékező beszédet mondott Nt. Konczné Lehoczky Krisztina református lelkész, majd a család, a város vezetői, képviselők, intézmények és civil szervezetek vezetői helyezték el főhajtással koszorúikat.

Az emlékezés délután a Déryné Kulturális Központban folytatódott, ahol dr. Pintér Zoltán Árpád, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium pedagógusa, történész mondott köszöntőt, majd ünnepi műsort rendeztek a Bürkös zenekarral. Az Életet, a szabadságért című műsorban közreműködött Bakota Zalán színművész.

A megemlékezés a Városháza falán elhelyezett 56-os emléktábla megkoszorúzásával ért véget, ahol a városvezetők, országgyűlési képviselők, a pártok, intézmények és civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés virágait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában