Galériával

2021.10.28. 19:58

Felavatták a Szolnok–Jászkisér összekötő út egy fontos szakaszát

A hazai forrásból megvalósult fejlesztés révén a Jászság is könnyebben megközelíthetővé vált.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balazs

A Magyar Falu Program keretében újulhatott meg a 3225-ös jelű, Szolnok–Jászkisér összekötő út egy fontos szakasza, amit csütörtökön délután avattak fel Besenyszög külterületén. A hazai forrásból rendbe tett, 1,85 kilométer hosszúságú szakasz kivitelezése a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában valósult meg. Az avatón közreműködött Sóki Ferenc tárogatóművész, majd Balogh Zoltán besenyszögi polgármester köszöntötte a vendégeket.

– Újabb mérföldkőhöz érkeztünk – szögezte le a településvezető. – Ennek köszönhetően gyermekeink számára már nemcsak Szolnok lesz könnyen elérhető, hanem a Jászság is. Köszönet mindenkinek, aki ebben segített bennünket! Mi az a település szeretnénk lenni, amely él a kínálkozó lehetőségekkel, ezáltal pedig egy nyugodt és élhető kisvárossá fejlődhet.

Az átadón dr. Kállai Mária térségi országgyűlési képviselő is beszédet mondott.

– Mindig fontos esemény számomra egy felújított útszakasz átadása, hiszen meggyőződésem, hogy a helyi családok és közlekedők életét megkönnyíti. Mindnyájunknak az a legfontosabb út, amit nap mint nap használunk – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A beruházás magában foglalta a teljes szakasz melletti szikkasztóárok tisztítását is, illetve a közlekedésbiztonság javítása érdekében új útburkolati jeleket festettek fel, valamint a KRESZ-táblákat is kicserélték.

– A Magyar Falu Program célja, hogy a magyar vidéket erősítse és felemelje, legyen szó az ország bármely részéről – emelte ki Gaal Gergely miniszteri biztos. – A projekt fejlesztései kizárólag hazai forrásból valósulnak meg, és a kormány évről évre egyre több forrást tud biztosítani. Mindezt az is példázza, hogy idén kétszázötvenmilliárd forint állt rendelkezésre, melynek köszönhetően háromezer kilométernyi út újulhat meg hazánkban – tette hozzá.

2018 októbere óta a jelenlegi szakasszal együtt Besenyszög bel- és külterületén összesen mintegy 15,1 kilométernyi útszakasz felújítását végezte el a Magyar Közút Nonprofit Zrt., melyre közel 1 milliárd 940 millió forintot biztosított az állam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában