Életmentés

2021.10.05. 13:45

Hősiesen küzdött diákja életéért egy jászkunsági iskola tornatanára

A mentők stabil állapotban, légi úton szállították kórházba a fiút.

Szoljon.hu

Egy jászkunsági iskolában kérték a mentők gyors segítését a hétfői napon, mivel egy 17 éves diák összeesett a tornaórán – írja " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

A gyermek segítségére sietett tanára, aki rögtön megvizsgálta a tanulót, megállapítva, hogy már nem lélegzik. Amíg a mentésirányító folyamatosan instruálta a pedagógust az újraélesztésre, addig a legközelebbi esetkocsi mellett a helyi orvosi ügyelet és egy mentőhelikopter is a helyszínre tartott már. Amíg a segítség meg nem érkezett, addig a diákok az iskola nyilvános defibrillátorát is odavitték a beteghez és több sokkot is leadtak.

A perceken belül kiérkező mentők átvették, és emelt szinten folytatták tovább az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett. A mentők stabil állapotban, légi úton szállították kórházba a fiút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában