Jászkunság

2021.10.04. 13:58

Javaslatokat várnak az M4-es több pihenőhelyének elnevezése kapcsán

A javaslatokat október 10-ig kell eljuttatni a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzathoz.

Szoljon.hu

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkársága felkérésére, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az M4-es gyorsforgalmi út Jász-Nagykun-Szolnok megyében épülő öt darab új pihenőhely elnevezése kapcsán javaslattételi felhívással fordul a megye lakosságához – tájékoztatta hírportálunkat Galó Anita, elnöki titkárságvezető.

A Tiszán és a Zagyván épülő új hidak sikeres közösségi névadási felhívása után, a szakminisztérium figyelembe venné a megyében élő lakosoktól, szakmai és társadalmi szervezetektől érkezett javaslatokat az új pihenőhelyek elnevezésekor is.

Mely pihenőhelyekre várják a javaslatokat?

  • Az M4-es Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszán, a 98+000 kilométer szelvénynél. (32. számú főúti csomópont)
  • Az M4-es Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszán, a 109+000 kilométer szelvénynél. (Tiszapüspöki környékén)
  • Az M4-es Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszán, a 128+000 kilométer szelvénynél. (Surjány környékén)
  • Az M4-es Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszán, a 143+255 kilométer szelvénynél. (Kenderes környékén)
  • Az M4-es Kisújszállás és Püspökladány közötti szakaszán, a 165+000 kilométer szelvényben. (Karcag környékén)
  • Egyéb tudnivalók:

  • A javaslattevő Jász-Nagykun-Szolnok megyei kötődéssel rendelkező 18. életévét betöltött személy, vagy megyei székhellyel rendelkező állami, önkormányzati, civil szervezet, vállalkozás lehet.
  • Egy pályázó pihenőhelyenként egy név javaslatot tehet, összesen maximum öt darabot. A beérkező javaslatoknál fontos a helyszínt egyértelműen meghatározni.
  • A pályázó nem köteles mind az öt pihenő helyre elnevezési javaslatot beadni.
  • A pályázatokat kétféle módon lehet eljuttatni. Postai úton a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nevére és címére (5000 Szolnok, Kossuth Lajos út 2.) „PIHENŐHELY NÉVADÁS” jeligével ellátott borítékban. Illetve e-mailben az [email protected] címre „PIHENŐHELY NÉVADÁS” tárggyal eljuttatott üzenetben.

    A névadó javaslatoknak minden esetben tartalmaznia kell a javasolt nevek rövid (maximum 10-10 mondatban) szöveges indoklását, illetve a javaslattevő személy nevét, lakcímét, születési helyét, e-mail címét és telefonszámát. A javaslatokat október 10-ig várják.

    A beérkezett javaslatok közül a Megyei Szakmai Javaslattevő Bizottság választja ki pihenőhelyenként azokat a javaslatokat, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tovább küld az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkársága felé végleges döntési javaslatokként.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában