JÁSZJÁKÓHALMA / MEZŐTÚR

2021.10.21. 12:16

Két megyei település is Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott

Idén tizenkét önkormányzat nyerte el az Idősbarát Önkormányzat Díjat, amellyel az alapítók, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter az önkormányzat idősekért végzett példaértékű tevékenységét, eredményeit ismerték el.

Illés Anita, Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Megyénkből Jászjákóhalma és Mezőtúr érdemelte ki a címet. Pogácsás Tibor, a belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár október 20-án ünnepélyes keretek között adták át a réztáblát és az oklevelet a települések polgármestereinek.

A díjjal egymillió ötszázezer forint pénzjutalom is jár az önkormányzatoknak.

A bírálóbizottság ebben az évben a pályázatok értékelése során kiemelten figyelembe vette, hogy a településvezetés a pandémia időszakában milyen intézkedésekkel támogatta az idősek egészségét, fizikai biztonságát és lelki egyensúlyának megőrzését.

– Nagyon örülünk és büszkeséggel tölt el, hogy eredményesen szerepeltünk az országos pályázaton – osztotta meg örömét Terjéki Tünde. Jászjákóhalma polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy a pályázatban többek között azokat a kezdeményezéseket mutatták be, amelyekkel az időseket támogatták a járványhelyzetben.

Összefogással segítettek például a gyógyszerek, élelmiszerek beszerzésében, ételt osztottak, telefonon tartották a kapcsolatot az idősekkel.

Megtudtuk, hogy a díjjal járó összeget az Idősek Karácsonyára fordítják, melynek részeként a hetven éven felülieknek ötezer forintos ajándékutalványt adnak, valamint ünnepi műsort és vendéglátást szerveznek az időseknek.

Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere a közösségi oldalon számolt be az országos pályázat eredményéről. Mint írta: a településen számos tevékenységgel próbálják támogatni idős polgáraikat.

A pandémia idején egyebek közt példaértékű közösségi összefogásnak köszönhetően maszkvarrással járultak hozzá az idősek védelméhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában