Fejlődés

2021.10.08. 06:58

Pótolják a fejlesztéseket Kócsújfalun és Tiszaörvényben is

Egymást érték a mögöttünk álló időszakban a kisebb-nagyobb beruházások, építkezések Tiszafüreden, azonban vannak olyan, a központtól távolabb eső településrészek, melyek esetében ugyanez nem mondható el. Kócsújfalun és Tiszaörvényen számos terület vár fejlesztésre.

Ujvári László

Ujvári Imre polgármester (balra) és Bíró Mihály önkormányzati képviselő közösen beszélték meg a következő lépéseket

Fotó: Ujvári László

Az elmúlt évtizedben Tiszafüred dinamikus fejlődésnek indult, megújult a belváros, a szabadstrand, új főteret kapott a város, a közintézmények állapota is folyamatosan javul, de sorolhatnánk az elmúlt években felújított utakat is.

– Szeretnénk, ha minden városrészen hasonló fejlődést tapasztalnának az ott élők, ehhez azonban sokat kell dolgoznunk. Példaként hozható Kócsújfalu és Tiszaörvény, amelyek az elmúlt években kimaradtak a dinamikus fejlődésből, van mit pótolni – sorolta a város polgármestere.

Ujvári Imre hozzátette, Bíró Mihály önkormányzati képviselő kezdeményezésére a helyhatóság az eddigieknél is nagyobb figyelmet fordít a jövőben a szóban forgó városrészekre.

– Tiszaörvény egy turisztikailag frekventált városrésze Tiszafürednek, ahol számos magánszállás, nyaraló található, de van étterem, szálloda és több kikötő is – mutatott rá Bíró Mihály. – A közterületek karbantartása és az úthálózat állapotának javítása az egyik legfontosabb feladat, ami alapvető egy sok vendég által látogatott településrészen – érvelt a képviselő.

Ujvári Imre polgármester (balra) és Bíró Mihály önkormányzati képviselő közösen beszélték meg a következő lépéseket
Fotó: Ujvári László

Közérdekű felajánlásból a HE-DO Kft. vállalta egy kétszáz méteres útszakasz leaszfaltozását, mely a Széchenyi kert Domaházi út felőli végén nemrég meg is történt. Megtörtént az örvényi úthálózat állapotfelmérése, a rosszabb utak javításának, felújításának költségeit betervezték a jövő évi költségvetésbe. Ezek közé tartozik a Rákóczi út, a Morotva út, emellett az üdülőterületen három további út fog megújulni.

Az önkormányzati képviselő szólt az épülő kócsi kápolnáról is. Harmincéves adósságot sikerül törleszteni a helyiek felé, nagyon régóta várták az évtizedekkel ezelőtt elkezdett építkezés folytatását, befejezését. Akkor forráshiány miatt nem épült meg az imahely, csak a kápolnaalap árválkodott magányosan a településrész közepén. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően az építkezés már hónapok óta zajlik, hamarosan el is készülhet az 1950-es években Hortobágyra erőszakkal kitelepített családoknak emléket állító kápolna.

– Amennyiben a költségvetés engedni fogja, jövőre Kócsújfalun is lesznek útjavítások, mivel ott is sok a nehezen járható út, emellett megtörténik majd a közösségi kemence tetőszerkezetének a javítása is – fűzte hozzá Bíró Mihály előrebocsátva, hogy a nagyobb célok eléréséhez külső források bevonására lesz szükség, ezért folyamatosan keresik a pályázati lehetőségeket.

Egy ilyen pályázatból újulhat meg hamarosan a régi óvoda épülete Tiszaörvényen, ahol a Kiss Pál Múzeum egyik helytörténeti kiállítása kap majd helyet, a néhai Darabos László helytörténeti gyűjtőről elnevezett tárlat. Közel százmillió forintból újul meg a nagy épület, és rendezik a mellette lévő játszóteret is. Szeretnék, ha egy turisztikai attrakcióval több lenne Örvényen, amit érdemes meglátogatni a turistáknak.

Az elmondottakhoz a településvezető, Ujvári Imre hozzátette, minden városrészt igyekeznek arányos mértékben fejleszteni, de ehhez szükség van az önkormányzati képviselők munkájára is, akik az ott élőkkel tartják a kapcsolatot, hiszen nem a városházán kell eldönteni, hogy mi jó az ott élőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában