Galériával

2021.10.23. 06:58

Szent-Györgyi Albert nevét vette fel a fényszarui egészségközpont

Az ünnepséget követően az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztek a Pap Kastély udvarán álló 1956-os emlékműnél.

Illés Anita

Az egészségközpont névadó ünnepségét pénteken, a világhírű Nobel-díjas magyar orvos halálának harmincötödik évfordulóján tartották Jászfényszarun. A városban mindig is megkülönböztetett figyelmet fordítottak az egészségügy fejlesztésére, a háziorvosok, szakorvosok, védőnők és szakápolók elismerésére.

Dr. Lakatos Béla főorvos kezdeményezésére és szakmai koordinálásával 1987-ben épült meg az egészségház, amelyet az önkormányzat 2014-ben felújított, korszerűsített. A Fényszaruiak Baráti Egyesülete húsz évvel ezelőtt szervezte meg az első orvostalálkozót dr. Hortável József és dr. Sándor Imre tiszteletére. A városvezetés elérkezettnek látta az időt, hogy az egészségközpont méltó nevet kapjon, ezért úgy döntött, hogy

az egészségügy, a közélet és a magyarságért tett érdemei alapján Szent-Györgyi Albertről nevezi el az intézményt.

A Nobel-díjas magyar orvos, biokémikus életútját és munkásságát dr. Lakatos Béla főorvos, díszpolgár méltatta, majd Győriné Dr. Czeglédi Márta polgármesterrel közösen leleplezte Szent-Györgyi Albert emléktábláját, melyet az egészségközpont falán helyeztek el.

Az önkormányzat emléklappal és emlékéremmel ismerte el dr. Lakatos Béla, dr. Elori Judit, dr. Palencsár Csaba, dr. Tóth Zoltán, dr. Zsólyomi Krisztina, dr. Kocsis András, dr. Kakas Tünde, dr. Tóth Lajos munkáját.

Az eseményen vette át a „Köszönet az évekért” kitüntető díjat Basa Éva szülésznő, gyógypedagógus, nevelőszülői tanácsadó, aki az augusztus 19-ei díjátadón nem tudott részt venni. Közreműködött Turi Melidna énekművész és Balogh József zongorakísérő-művész.

Az ünnepséget követően az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztek a Pap Kastély udvarán álló 1956-os emlékműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában