Díjazás

2021.11.10. 07:00

Elismerték a tiszajenői polgárőrök határvédelmi munkáját

Újabb elismeréssel gazdagodott Lólé Zsolt a napokban. A Tiszajenői Polgárőr Egyesület elnöke Kiváló Polgárőr Munkáért emlékérmet kapott.

Kovács Berta

Elismerték a munkáját

Forrás: Beküldött fotó

Az igencsak aktív tiszajenői polgárőr 2019-ben érdemelte ki az Országos Polgárőr Szövetségtől az Év polgárőre kitüntetést, a mostani éremmel pedig határvédelmi tevékenységét ismerték el.

Elismerték a munkáját
Fotó: Beküldött fotó

Zsolt ugyanis rendszeresen vállal szolgálatot a határ mellett is, az elmúlt évek során dolgozott már többek között Röszkénél, Ásotthalomnál és Mórahalomnál is. Legutóbb júliusban őrizték a határt. Tiszajenőről nyolcan vállaltak szolgálatot Hercegszántódnál, és igen eredményesnek bizonyultak, jó pár illegális határátlépőt sikerült feltartóztatniuk. Az itt végzett sikeres munkát jutalmazták az emlékéremmel.

– Már a legelső szolgálati napon komoly akció részesei lehettünk – idézte fel emlékeit Lólé Zsolt.

– Tizenöt migránst kellett felkutatnunk, majd több mint egy kilométeren át kísérnünk. De mindennap akadt dolgunk illegális határátlépővel. A két kerítés között is fogtunk el személyeket a rendőrséggel együttműködve. Éjjel és nappal is tevékenykedtünk, négyen 6-tól 18 óráig, négyen pedig 18-tól reggelig láttuk el a szolgálatot.

Nagyon izgalmasak voltak az ott töltött napok. Míg a korábbi alkalmakkor azt tapasztaltuk, hogy szófogadóak a behatolók, most már sokkal agresszívebben viselkednek, bennünket is fenyegettek. De azért tudtunk velük boldogulni.

Lólé Zsolt hangsúlyozta: bár az emlékérmet egyesületi elnökként ő kapta, az elismerés a többiek érdeme is, hiszen éppúgy kivették a részüket a munkából, hozzájárultak ahhoz, hogy polgárőr körökben Tiszajenőnek országosan is híre menjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában