adventi falu

2021.11.25. 16:33

Finomságokkal és különleges programokkal hangolódhatunk az ünnepre Szolnokon

Hamarosan meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún, de más programok is várnak ránk az adventi faluban.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Szarvák Emese

Mint írtuk, szerdán megnyílt az adventi falu a Kossuth téren, mely hamisítatlan ünnepi hangulattal, finom ételekkel, italokkal várja az érdeklődőket. A téren karácsonyt idéző programok is sorakoznak majd, az eseményekről csütörtökön délután a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót.

– Külön öröm, hogy idén újra megépülhetett az adventi falu, itt lehetünk, ünnepi hangulatban találkozhatunk ismerőseinkkel, barátainkkal. A mostani időszakban különösen fontos ez az emberek számára – emelte ki Szalay Ferenc. A városvezető hangsúlyozta, fontos, hogy az örömteli percekben is figyeljünk egymásra, magunkra, hogy ne csak boldog, de egészséges is legyen az ünnep.

A Kossuth téri adventi faluban huszonkét faházban kínálnak az árusok ételeket, italokat, kézműves termékeket.

A tér ékére, a mintegy tizenkét méter magas karácsonyfára idén új, piros és arany színű díszek is kerültek.

– Újdonság továbbá, hogy a tér felett is fényfüzéreket helyeztek el. A Kossuth téren a környező fákra, a Hild téri karácsonyi vásárba egyébként összesen közel négyezer méter fényfüzért húztak ki és helyeztek üzemben a kollégáink – árult el néhány műszaki adatot a Rózsa József.

A Szolnoki Sportcentrum igazgatója a számokon túl kiemelte, hogy abban a reményben dolgoztak a falu és vásár előkészítésén, hogy azok lehetőséget adnak majd egy kis lelki feltöltődésre.

– Ebben nehéz és zaklatott időszakban szükség van erre. Nagyon bízunk benne és szeretnénk, hogy az adventi falu a forró csokoládé és forralt bor illatával lehetőséget ad baráti találkozásokra, elhozza szeretet ünnepének a hangulatát – emelte ki az igazgató.

A változatos programok péntektől várják az érdeklődőket.

November 26-án egy igazi különlegesség, a Fradi Kamion érkezik a Kossuth térre, mely számos érdekességet tartogat majd. December 18-án pedig egy kamionszínpadon mutat be irodalmi- és könnyűzenei produkciókat a Petőfi Kulturális Ügynökség. Mindezek mellett számos ünnepi műsor kap helyet a színpadon, a gyerekeket várja a mesefalu, s idén is hétvégente gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit. Az elsőt péntek délután kettő órakor a görögkatolikus egyház képviselői gyújtják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában