adventi falu

2021.11.25. 16:33

Finomságokkal és különleges programokkal hangolódhatunk az ünnepre Szolnokon

Hamarosan meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún, de más programok is várnak ránk az adventi faluban.

Rimóczi Ágnes

Mint írtuk, szerdán megnyílt az adventi falu a Kossuth téren, mely hamisítatlan ünnepi hangulattal, finom ételekkel, italokkal várja az érdeklődőket. A téren karácsonyt idéző programok is sorakoznak majd, az eseményekről csütörtökön délután a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót.

– Külön öröm, hogy idén újra megépülhetett az adventi falu, itt lehetünk, ünnepi hangulatban találkozhatunk ismerőseinkkel, barátainkkal. A mostani időszakban különösen fontos ez az emberek számára – emelte ki Szalay Ferenc. A városvezető hangsúlyozta, fontos, hogy az örömteli percekben is figyeljünk egymásra, magunkra, hogy ne csak boldog, de egészséges is legyen az ünnep.

A Kossuth téri adventi faluban huszonkét faházban kínálnak az árusok ételeket, italokat, kézműves termékeket.

A tér ékére, a mintegy tizenkét méter magas karácsonyfára idén új, piros és arany színű díszek is kerültek.

– Újdonság továbbá, hogy a tér felett is fényfüzéreket helyeztek el. A Kossuth téren a környező fákra, a Hild téri karácsonyi vásárba egyébként összesen közel négyezer méter fényfüzért húztak ki és helyeztek üzemben a kollégáink – árult el néhány műszaki adatot a Rózsa József.

A Szolnoki Sportcentrum igazgatója a számokon túl kiemelte, hogy abban a reményben dolgoztak a falu és vásár előkészítésén, hogy azok lehetőséget adnak majd egy kis lelki feltöltődésre.

– Ebben nehéz és zaklatott időszakban szükség van erre. Nagyon bízunk benne és szeretnénk, hogy az adventi falu a forró csokoládé és forralt bor illatával lehetőséget ad baráti találkozásokra, elhozza szeretet ünnepének a hangulatát – emelte ki az igazgató.

A változatos programok péntektől várják az érdeklődőket.

November 26-án egy igazi különlegesség, a Fradi Kamion érkezik a Kossuth térre, mely számos érdekességet tartogat majd. December 18-án pedig egy kamionszínpadon mutat be irodalmi- és könnyűzenei produkciókat a Petőfi Kulturális Ügynökség. Mindezek mellett számos ünnepi műsor kap helyet a színpadon, a gyerekeket várja a mesefalu, s idén is hétvégente gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit. Az elsőt péntek délután kettő órakor a görögkatolikus egyház képviselői gyújtják meg.

Ezek is érdekelhetik