fejlesztés

2021.11.15. 17:28

Jelentősen megújítaná strandfürdőjét Abony

Elkezdődött az új fürdőkomplexum terveinek kidolgozása.

Hartai Gergely

A fürdő területe jelentősen kibővül

Forrás: Abony Város Önkormányzata

Megkezdődött a helyi strand fejlesztési tervének előkészítése. A napokban Marsal Béla okleveles építészmérnök mutatta be a városi strandfürdő fejlesztési koncepciójával kapcsolatban eddig elkészült munkaanyagot és látványterveket a városháza dísztermében – közölte hivatalos oldalán Abony polgármesteri hivatala.

A kivitelezés részleteit illetően megkerestük az önkormányzatot, ahonnan megtudtuk, hogy a beavatkozásoknak köszönhetően a fürdő területe jelentősen kibővül. A jelenlegi strand ugyanis mintegy 15 219 négyzetméteren terül el, ám a fejlesztések végeztével a strand és a kiszolgáló létesítmények alapterülete – a tervek szerint – mintegy másfélszerese lesz a mostaninak.

A fürdő területe jelentősen kibővül
Fotó: Abony Város Önkormányzata

Csanádi Csaba Településfejlesztési Osztályvezető elmondta, a tanuszoda épületében várhatóan egy 25 méteres úszómedencét alakítanak ki, mely hat pályás lenne. Továbbá egy 10x6 méteres tanmedencét terveztek a fedett épületben.

– Cél az egész strandot tekintve a vízfelület növelése is, így a már meglévő medencetestek mellett újakat is tervezünk. Az alapkoncepció szerint lenne egy téli, illetve egy nyári szakasz. Modern apartmanokkal akár a téli időszakban is tudnánk vendégeket fogadni, illetve a strand bejáratának közelében lenne arra lehetőség, hogy wellness-szolgáltatásokkal, melegvizes téli medencével is várjuk a vendégeket – közölte a szakember.

Majd hozzátette, a sportolókról és az úszni vágyókról sem feledkeznek meg, és a kisgyermekes családok igényeinek megfelelően ugyancsak szolgáltatásokat nyújtanának az új létesítményben.

– Pillanatnyilag a koncepció tervezésének kezdeti stádiumában vagyunk, így azt egyelőre nem tudjuk, mekkora összegből valósul meg a beruházás. A végleges strandfejlesztési koncepció birtokában készül majd egy költségbecslés, mely tartalmaz minden kiadási tételt – vette át a szót a város polgármestere.

Pető Zsolt hangsúlyozta, bíznak abban, hogy megfelelő pályázati forrással az elkövetkezendő években megvalósulhatnak a fejlesztések mind az abonyiak, mind pedig a városba látogató vendégek örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában