FELMINŐSÍTÉS

2021.11.27. 06:58

Kétszázhúszmillió forintos támogatást kap a szolnoki sportcentrum

Kétéves folyamatos minő­ség-ellenőrző monitoring után a közelmúltban kiemelt vidéki sportszervezetté nyilvánították a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-t – informálta hírportálunkat a kormányzati határozatról Rózsa József ügyvezető igazgató.

Mészáros Géza

DCIM101MEDIADJI_0055.JPG

Forrás: Beküldött fotó

A Sportegyesü­letek Országos Szövetsége (SOSZ) korábban a vidéken működő eredményes, több szakosztályos nagy egyesületek kiszámítható működésének biztosítása érdekében javasolta a fővárosi kiemelt sportegyesületek támogatásának mintájára kialakított programot.

A kormány által 2019-ben elfogadott, most pedig megerősített, a SOSZ által kidolgozott szakmai program célja, hogy a vidéken működő sikeres sportszervezetek, amelyek sportszakmai munkájuk, méretük, hagyományaik és a magyar sport eredményességét meghatározó tevékenységük alapján erre érdemesek, a fővárosi kiemelt sportegyesületek támogatási programjának mintájára ugyancsak kiemelt támogatásban részesüljenek – foglalta össze a projekt hátterét az igazgató.

Rózsa József elmondta, az Nkft. által működtetett Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola – kilenc szakosztályával és ezerháromszáz igazolt sportolójával – a második kategóriába került.

A szolnoki sportszervezet a 2021 és 2026 közötti időszakban évi 220 millió forint támogatást kap sportszakmai feladatai ellátása érdekében.

– Ez a támogatás jelentősen felszabadítja a városi költségvetés azon részét, amely feladatellátásra, rendezvényszervezésre a Sportcentrum felé irányul. Mi pedig a fontos és tervezett fejlesztéseinket végre tudjuk hajtani. Ezek közé tartozik a Véső úti MÁV strandfürdő medencéi fölé épülő árnyékolástechnikai rendszer kivitelezése, vagy a Felső-szandai réten megépült, a Sportcentrum mintegy hatszáz négyzetméteres új raktárcsarnokát megközelítő bekötőút kiépítése – tájékoztatott az ügyvezető igazgató.

A támogatásból további árnyékoló napvitorlákkal látják el a MÁV-strand medencéit
Fotó: Beküldött fotó / Sportcentrum

Rózsa József szólt arról is, hogy az alcsiszigeti holt-tiszai vízisport-telep szomszédságában épülő négycsillagos szálloda miatt a Vízpart körút túloldalára tervezik kialakítani azt a 80-120 férőhelyes parkolóterületet, amely csak akkor lesz használatban, amikor a nagyobb országos vagy nemzetközi versenyekre érkező járműveket fogadja a sportlétesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában