Galériával

2021.11.19. 15:00

Régi vágya teljesült a kunmadarasiaknak az új piaccsarnok átadásával

Piaccsarnok épült pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból Kunmadarason, ezzel több évtizedes vágya teljesült a helyieknek, hiszen mostantól zárt térben tudnak árusítani és vásárolni a madarasiak, illetve a környékről érkező árusok.

Daróczi Erzsébet

A pénteki ünnepségen Balogh Marianna polgármester elmondta, a Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése Kunmadarason pályázatuk 49,9 millió forintos támogatásban részesült. A kialakított helyi termelői piac akadálymentesített, 191 négyzetméteres piaccsarnokban az eladótér mellett szociális helyiségek és elsősegélynyújtó szoba is található.

A helyszínen nyolc parkoló, illetve egy közel 900 négyzetméteres külső eladótér és kerékpártároló is épült.

A beruházás összege az önkormányzati önerővel együtt 65,8 millió forint volt.

Hétfőtől már húsz asztalon árulhatnak a fedett épületben heti három alkalommal a helyi őstermelők és kereskedők zöldséget, gyümölcsöt, ruhaneműt is.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő elismeréssel szólt a beruházásról. Mint fogalmazott, az itt élő lakosság megérdemli azt, ha helyi terméket vásárol, azt egy kulturált helyen tegye meg. Azt kívánta, hogy legyen tele a piactér árusokkal és vásárlókkal, akik azt mondják, jó ide jönni.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke szerint is az épület méltó módon szolgálja a helyi termék-előállítókat és a vásárlókat.

A beruházás Magyarország Kormánya által biztosított forrás lehetőségekkel valósult meg. A település szépítésének elkötelezettségét, felelősségvállalását is jelenti az épület, jelzi, a vezetésben megvan a fejlődés irányába az elköteleződés a lakosok igényeinek figyelembe vételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában