szemléletformálás

2021.11.21. 07:00

Újabb hatszáz újrazsákot osztott szét a piacon a szolnoki nőklub

Lelkes önkéntesek készítettek újrahasznosítható zsákokat pályázati forrásból.

P. Pusztai Nóra

A Nők Klubja Szolnok akciójában ismét újrazsákokat osztottak a piacon

Forrás: Beküldött fotó

A Nők Klubja Szolnoknak nem ez volt az első személetformáló akciója. Korábban már négyszáz nejlonzacskó helyett használható szütyőt osztottak szét a szolnoki vásárcsarnoknál. A kezdeményezést folytatva készült el pamut- és függönyanyagból az újabb, összesen hatszáz, madzaggal összezárható darab, melyeket vásárlóknak és árusok adtak át a minap.

A Nők Klubja Szolnok akciójában ismét újrazsákokat osztottak a piacon
Fotó: Beküldött fotó

– Szorgos kezek munkája, hogy ennyi zsákot tudtunk ismét átadni, külön öröm volt, hogy vártak bennünket, biztattak a hasonló kezdeményezésekre – mondta Janik Ildikó, a klub egyik alapítója.

Társa, Szendrei Anita hozzá­tette: találkoztak olyan vásárlókkal, akik az előző akció során kaptak újrazsákot, és örömmel újságolták, hogy a mai napig használják.

Fekete Anikó alapító hangsúlyozta, céljuk megmutatni, hogy még ha apró lépésekkel is, de hogyan válhat napi rutinná a környezet védelme. Hiszen ezek az újrazsákok nemcsak egyszer töltik be funkciójukat, hanem remélhetőleg sokáig használhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában