ELISMERÉS

2021.11.19. 17:28

Virágos Szolnok: különdíjat kapott a megyeszékhely

Idén dupla sikert ért el Szolnok a Virágos Magyarország program keretében. Nyáron megnyerte a Legvirágosabb Úti Cél versenyt, majd Miniszterelnöki Különdíjjal jutalmazták megyeszékhelyünket. Az elismerést pénteken vette át a városvezető.

Rimóczi Ágnes

Miniszterelnöki elismerést kapott Szolnok.

Fotó: Nagy Balázs

– Köszönjük a látogatást és azt, hogy még ajándékot is hozott – kezdte köszöntőjében Szalay Ferenc. Szolnok polgármestere a város megújult zöld területén, az Ormos Imre parkban találkozott Nagy Jánossal, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkárral, aki átadta az elismeréssel járó díszoklevelet, valamint az ötszázezer forintos támogatást.

Ahogy korábban hírportálunkon is beszámoltunk, Szolnok a Virágos Magyarország, országos környezetszépítő program keretében részesült elismerésben. Elsőként egy közönségszavazás által jutalmazták, majd a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Magyar Turisztikai Ügynökség részesítette Miniszterelnöki Különdíjban a megyeszékhelyt.

Szalay Ferenc köszönettel vette át az emléklapot.

– Köszönöm szépen, és természetesen köszönöm a munkatársainknak. Fejér Andor alpolgármester úr vezényletével az önkormányzat illetékesei, a Szolnok Városüzemeltetési Kft., illetve a Munkalehetőség a Jövőért Kht. munkatársai nagyon sokat dolgoztak azért, hogy a városban minél több, megfelelően gondozott zöld terület legyen. Megéri dolgozni ezen – emelte ki a polgármester.

Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár (jobbra) adta át az elismerést Szalay Ferenc polgármesternek
Fotó: Nagy Balázs

– Bizony megéri. Jól mutatja a sok munkát és a lelkesedés ékes bizonyítéka ez a megújult park is, ahol most állunk. Mert talán egyszerű és szolid dolognak tűnik az, hogy egy város virágos, valójában azonban sok munkával jár, és összefogással valósulhat meg – hangsúlyozta Nagy János. Az államtitkár szerint mindez azért fontos, mert Magyarország szép ország, amit érdemes megőrizni, s ahhoz, hogy ez így legyen, minden nap dolgozni kell érte. – Szolnokon ezt megtették, gratulálunk hozzá és sok sikert a folytatáshoz – emelte ki Nagy János.

Jó érzés, ha a külső szemlélők is szépnek látják a várost

A különdíj átadásán részt vett dr. Kállai Mária, aki gratulált a városvezetésnek. A térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy fontos, hogy az ember a saját kertjében, erkélyén gondozza a virágokat, de az is fontos, hogy a terek, utcák is gondozottak legyenek. – Szolnokon ez így van, amit mi szolnokiak látunk és tudunk, de az külön öröm, hogy külső szemmel is így látják. Magam is hálásan köszönöm az elismerést, remélem, és kívánom, hogy mindez így folytatódik a város életében – emelte ki a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában