A legtöbben a harmadik oltás miatt érkeznek a Hetényi kórházba

Az akcióhéten plusz oltópontokat állítottak fel és este hétig meghosszabbították a nyitva tartást.

Munkatársunktól

Fotó: Mészáros János

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház–Rendelőintézetben is sikeres az oltási akcióhét. Az intézmény ezekben a napokban is folyamatosan biztosítja a lehetőséget az első, a második, illetve a harmadik oltások felvételére a kórház területén és a rendelőintézetben.

Legtöbben a harmadik oltás felvételére érkeznek, de természetesen az első és második körös oltások lehetősége is biztosított

– tájékoztatott Kelemen Éva ápolási igazgató, a kórház oltópontjainak vezetője.

– Összességében az oltakozók mintegy 10 százaléka él az első oltás lehetőségével. Az akcióhéten plusz oltópontokat állítottunk fel és este hétig meghosszabbítottuk a nyitva tartást. Időpontfoglalással és anélkül is folyamatosan lehet érkezni, de azt tapasztaljuk, hogy sokkal magasabb azok száma, akik az utóbbit választják. Külön biztosítottunk oltóhelyet az időpontfoglalással és anélkül érkezőknek, utóbbiaknak sorszámot osztunk. Az oltóhelyek egymást segítve működnek, átirányítjuk másik oltóhelyre a pacienseket, ha látjuk, hogy emelkedik a várakozók száma.

Piroska Miklós főigazgató kiemelte, hogy a kórházban szolgálatot teljesítő katonák is részt vesznek a betegirányításban, illetve a kormányhivatal munkatársai segítik az adminisztrációt, figyelve arra, hogy a regisztráció nélkül érkezők is bekerüljenek a központi rendszerbe.

– Ezúton is köszönjük közreműködésüket és kollégáim fáradhatatlan munkáját csakúgy, mint mindazok pozitív hozzáállását, akik élnek az oltási akció által nyújtott lehetőséggel. Kérjük, minél többen csatlakozzanak hozzájuk! – tette hozzá a főigazgató.

Hasonlóak a tapasztalatok Mezőtúron is, a legtöbben ugyanis a harmadik, ismétlő oltás felvételére érkeznek a kórház-és rendelőintézet oltópontjára. Itt is sokan élnek a meghosszabbított akcióhéten biztosított lehetőséggel, amikor is regisztráció nélkül is vehetik fel a koronavírus elleni oltást.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában