Szimbólum

2021.12.15. 14:26

A szemléletformálás fontos helyszíne a szolnoki Csokonai úti ivókút

A beruházás mintegy 30,4 millió forintos hazai forrásból valósult meg.

Rimóczi Ágnes

A Csokonai úti játszótéren található kút nem egyszerűen víznyerőhely, több annál, a szemléletformálás fontos helyszíne

Forrás: Mészáros János

Ez a kút egy szimbólum. Egy olyan jelkép, mely szerint a víz nélkülözhetetlen az élethez, fontos, hogy megőrizzük azt a jövő generációi érdekében. Mindez fő üzenetként hangzott el azon a szerdai eseményen, melyen egy ivókutat és mellette egy demonstrációs helyet adtak át a megyeszékhelyen. A Csokonai úti játszótéren található kút nem egyszerűen víznyerőhely, több annál, a szemléletformálás fontos helyszíne.

– Városunkban több előrelépés történt a környezetvédelem, klímavédelem tekintetében, több ilyen irányú projektünk van. Cél, hogy információkkal segítsük a lakosságot, melynek eredményeként hosszabb távon is élhető maradhat Szolnok – emelte ki az átadón dr. Fényes Sándor. Az önkormányzat ökomenedzsere hozzátette, hogy a mostani projekt is része ennek a törekvésnek.

A Víz és Csatornaművek Koncessziós Zrt. a város önkormányzatával közösen nyújtott be pályázatot. A konzorcium a H2O – Használd okosan, helyesen! című kérelmének sikerével mintegy 30,4 millió forintos hazai forrást nyert el. Ebből valósulhatott meg a fejlesztés, melynek keretében egy ivókutat és demonstrációs helyet alakítottak ki az ivóvíz fontosságát fókuszba helyező információs táblával. 

– A cél, hogy azokon a területeken, ahol jó minőségű az ivóvíz, ott népszerűsítsük a vezetékes ivóvíz használatát. S hogy miért jó a vezetékes víz? Mert nem termel hulladékot, a palackos ásványvizekkel ellentétben nem hordozza a műanyag kioldódásának kockázatát, és nem utolsósorban olcsóbb, gazdaságosabb. Használjuk tehát! – hangsúlyozta végül a város ökomenedzsere.

Dr. Fényes Sándor, az önkormányzat ökomenedzsere

Fotó: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában