Beruházás

2021.12.01. 11:13

Az utolsó simításokat végzik az új közösségi téren Tiszaföldváron

Az új közösségi tér három részre osztható.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Hamarosan elkészül a főtér mellett kialakított új, minden korosztály számára megfelelő kikapcsolódást biztosító közösségi tér. Jelenleg az utcabútorokat – kerékpártárolót, kültéri padokat, hulladékgyűjtő edényeket – helyezik ki.

– A beruházás a koronavírus-járvány miatt majd két évet csúszott, ez idő alatt az építési költségek is megnőttek – tudatta hírportálunkkal Béki József, a Tiszaföldvári Városüzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója.

A tér három részre osztható. Az első közel háromszáz négyzetméteres térköves parkban egy-egy sakkasztalt és lengőtekét, valamint két-két pingpong, illetve csocsóasztalt is telepítettek.

– Készült egy játszótér, ahol a gyerekek három tornyú játékvárban játszhatnak, de fészek- és körhintát is kipróbálhatnak. Van kötélpiramis és drótkötélpálya, ahogy cikk-cakk egyensúlyozó is – részletezte.

A korábban épített kültéri streetworkout pályát a pályázati forrásból további öt elemmel bővítették.

– A három tér összekötését egy viakolor járda építésével oldottuk meg, mely a városi bölcsőde járdaszakaszába csatlakozik – mondta.

Jelenleg az utcabútorokat helyezik ki a szakemberek
Fotó: Nagy Balázs

A közösségi térre oszlopokat telepítettek, ahonnan négy-négy nagy teljesítményű reflektor világítja be a területet, a közbiztonság érdekében három kamerát szereltek fel.

– Összesen negyven nemesített fát ültettünk el, hogy a jövőben minél több árnyékot biztosíthassunk a kikapcsolódni vágyóknak. Farkas Zoltán, a Tiszaföldvári Vadárvácska Óvoda karbantartója felajánlott tizenöt császárfa csemetét, ezeket az óvodás csoportokkal együtt ültették el – tette hozzá Béki József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában