Elismerés

2021.12.07. 00:48

Díjazták a kiemelkedő tevékenységet végző önkénteseket Szolnokon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2020-ban alapította az Önkéntes tevékenységért díjat.

Kovács Berta

A Bizalom Mentálhigiénés Egyesület nevében Csáki Andrea vette át a díját Hubai Imrétől

Fotó: Nagy Balázs

 

Az ENSZ kezdeményezésére 1985 óta december 5-én ünnepeljük az Önkéntesség Világnapját. Ennek kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH) a megyeházán hétfőn megtartott zártkörű rendezvényen elismeréseket adott át a kiemelkedő munkát végző önkénteseknek.

Az eseményen Kiss Márta elnökségi tag, a CSEÖH irodavezetője elmondta, a CSEÖH 2020-ban alapította az Önkéntes tevékenységért díjat, melynek célja, hogy elismerjék az önkéntes tevékenységet végzők önzetlen fáradozását, valamint hozzájáruljanak az önkéntesség népszerűsítéséhez.

Minden évben három kategóriában – kiemelkedő önkéntes, kiemelkedő szenior önkéntes és kiemelkedő önkéntes szervezet – ítélik oda az elismerést. Idén 26 javaslat érkezett 21 jelöltre. Közülük választotta ki a háromtagú bizottság – Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Sebestyén Andrea, a Szolnok TV szerkesztő-riportere és dr. Nagyné Varga Ilona, a CSEÖH-t működtető megyei Esély Egyesület elnöke – a díjazásra leginkább érdemeseket.

A beérkezett javaslatok átfogó képet adtak a megyei önkéntességről, annak intenzitásáról is, ez évben a Jászberényi, a Jászapáti és a Szolnoki járás bizonyult legaktívabbnak a leadott javaslatok számát tekintve.

A Bizalom Mentálhigiénés Egyesület nevében Csáki Andrea vette át a díját Hubai Imrétől

Forrás: Nagy Balázs

Pogány Gábor Benő erre az alkalomra tervezett bronz plakettjét és az elismerő oklevelet a jászberényi Utasi Hajnalka (önkéntes), a kisújszállási Erdei Edit (szenior önkéntes), valamint a szolnoki Bizalom Mentálhigiénés Egyesület (önkéntes szervezet) vehette át. Egy különdíjat is megítéltek a FICSAK Mezőtúr Alapítványnak.

Utasi Hajnalka nem tudott jelen lenni a rendezvényen, így ő később kapja meg a díját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában