Előrejelzés

2021.12.08. 09:01

Ilyen időjárásra számíthatunk szerdán a Jászkunságban

A délkeleti szél megélénkül.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/ Shuttertock

Forras: Illusztrációfotó/ Shuttertock

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint szerdán reggelre ködfoltok képződnek, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak; ezt követően változóan felhős idő várható Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Délután nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, de estig még nem lesz csapadék. A délkeleti szél megélénkül. A levegő hőmérséklete reggel -4, délután +4 Celsius-fok körül alakul majd.

A portál azt írja, fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, továbbá az időnként megélénkülő szél a kellemetlen tüneteket tovább fokozhatja és a hőérzetünket is csökkenheti.

A reggeli órákban érezhető hideg miatt a mozgásszervi betegségben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet, korábbi csonttörések helye fájdalmassá válhat. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik