Tájékoztatás

2021.12.03. 07:00

Játszósarkot hoz a Mikulás a szolnoki autóbusz-állomásra is

A fejlesztés értéke a három helyszínen összesen csaknem 6 millió forint.

Szoljon.hu

Forrás: Volánbusz Zrt.

Fotó: Soos Botond

Átfogó felújítási programja keretében játszósarkokat telepít egyes autóbusz-állomásain a Volánbusz, hogy a gyerekek szórakozva tölthessék el a várakozási időt – tájékoztatta hírportálunkat a Volánbusz Zrt. A tavasszal ígért fejlesztés pilotprojektjeként Budapesten a Népligetben már elkészült a gyermeksarok, a Mikulás pedig a szolnoki és a zalaegerszegi állomásokra is visz játékokat.

A társaság legújabb fejlesztésével igyekszik vidámabbá varázsolni az autóbusz-állomásain töltött várakozási időt a gyerekek számára: december elejétől játszósarkok várják a 2-8 éves kis utasokat egyes állomásokon. A fejlesztés értéke a három helyszínen összesen csaknem 6 millió forint.

Az alacsony kerítéssel körbevett területen több játék is helyett kapott: a sárga színű minibusz mellett különböző fali játékokkal is játszhatnak a kicsik, amelyek között megtalálható a klasszikus memóriajáték, a színes golyóvezető és egy kirakó is. A gyerekek a számolást az abakusz táblával gyakorolhatják, a szem-kéz koordinációt és a reakcióképességet a forgatható autós játékkal fejleszthetik, valamint az óramutató játékkal az óra működését is tanulhatják.

Az eszközök gyermekbarát festéssel és antibakteriális bevonattal készültek, a járványhelyzetben különösen fontos, hogy könnyen tisztíthatók és fertőtleníthetők.

A társaság fokozott figyelmet fordít az állomások és a játékok teljes körű higiéniájára, és folyamatosan takarítja, fertőtleníti a létesítményeket és eszközöket. Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló is szolgálja az utasok és a gyermekek higiénés biztonságát.

A pilotprojekt sikere esetén a Volánbusz további helyszíneken szeretne játszósarokkal kedveskedni a gyerekeknek.

Fotó: Volánbusz Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában