támogatás

2021.12.01. 09:27

Két egyházi fenntartású épület újul meg Mezőtúron

Szigetelés és nyílászáró csere is vár az épületekre.

Szoljon.hu

Az energetikai korszerűsítés érdekében fontos lenne kicserélni a régi, elavult nyílászárót korszerű, hőszigetelt ablakokra

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

A Szendy Pál Református Idősek Otthona és a Pályi István Sportcsarnok energetikai felújítása valósul meg Mezőtúron 297,12 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból 2022. május 31-ig – közölte a Mezőtúri Református Egyházközség az MTI-vel.

Az idősotthon épületének állapota leromlott a megnyitás óta eltelt 17 év alatt: a fa nyílászárók elvetemedése miatt huzat van, amelyre az idősek nagyon érzékenyek. A korszerűtlen, régi típusú kazánok gázfogyasztása pedig nem költséghatékony. Az épület falait szigetelik, a nyílászárókat cserélik, napelemes rendszert telepítenek és hőszivattyús rendszerrel korszerűsítik az épületgépészeti elemeket – közölték.

A sportcsarnok 2003-ban épült, nagy beltere miatt kifűtése önmagában is nagy feladat, azonban a majd két évtizede beépített fa nyílászárók elvetemedése miatt ez még inkább gazdaságtalan. A projektben szigetelik az épületet és kicserélik a nyílászáróit – áll a közleményben.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában