Galériával

2021.12.10. 14:08

Letették a református bölcsőde alapkövét Törökszentmiklóson

Hamarosan teljessé válik az egyházközség városi intézményhálózata.

Molnár-Révész Erika

Balról: dr. Tóth Tibor, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó József a Törökszentmiklósi Református Egyházközség elnöklelkésze és Rácz Péter, az egyházközség főgondnoka időkapszulát helyezett el az alapkőletétel során

Forrás: Mészáros János

Az alapozási munkák már befejeződtek, a református óvoda szomszédságában épülő bölcsőde alapkőletételére péntek délelőtt került sor Törökszentmiklóson.

– Harminc esztendővel ezelőtt visszavehettük református iskolánkat, melyet azóta is működtethetünk. Tíz éve református óvodával és idősek otthonával is rendelkezünk. Több, mint egy éve pedig református középiskolával is gyarapodhattunk. A mai napon annak lehetünk tanúi, hogy a Noé Bárkája Református Bölcsőde építése elkezdődhetett, hiszen alapkőletételre gyűltünk össze – köszöntötte az ünnepségen megjelenteket Szabó József, a Törökszentmiklósi Református Egyházközség elnöklelkésze.

A háromszáz négyzetméter nagyságú földszinttel és száz négyzetméteres emelettel rendelkező leendő bölcsődében két csoportszobában, összesen huszonnégy gyermeket tudnak majd ellátni. 

Az új intézmény kialakítására több mint kétszázötvenmillió forintot nyert tavaly az egyházközség a Települési és Operatív Programon, de az építőipari alapanyagárak növekedése miatt ehhez az összeghez már hozzá kellett tenniük huszonkétmillió forint többlettámogatást is. A bölcsőde építésének végső határideje 2023. január vége, de a kivitelező ennél korábban is végezhet majd a munkálatokkal.

Az ünnepségen Hubai Imre a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közgyűlése fontos feladatának tekinti, hogy olyan beruházások valósuljanak meg, melyek hozzájárulnak a lakosság életminőségének javulásához és ahhoz, hogy a szülők a gyermekvállalást követően a lehető leghamarabb, az általuk választott időpontban térhessenek vissza a munka világába.

– A gyermekellátó intézmények kapacitásbővítése melletti elkötelezettségünket mutatja, hogy a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain eddig több mint 6.8 milliárd forint fejlesztési forrást tudtunk a megyében épülő és bővülő bölcsődék fejlesztésére fordítani. Ezt további 3.3 milliárd forinttal egészítettük ki, melyből óvodafejlesztések valósulhattak meg – sorolta az elért eredményeket az elnök.

Hozzátette, a Magyar Falu Program keretében 2019 és 2021 között több, mint 385 millió forint fejlesztési forrást hívtak le a települések óvodaudvarok felújítására, játszóterek, sporttermek és tornaszobák kialakítására, óvodaépületek felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában