Támogatás

2021.12.13. 15:14

Megajándékozzák a rászoruló családokat Szolnokon

Ebben az évben is megszervezte a „Házhoz visszük a szeretetet” elnevezésű akcióját a város.

Hartai Gergely

Balról: Fejér Andor alpolgármester, Szalay Ferenc polgármester, Győrfi Mihály alpolgármester, Miskolczi László alpolgármester, Fodor György, a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány elnöke

Forrás: Nagy Balázs

Az önkormányzat a programmal a megyeszékhely hátrányos helyzetű családjainak karácsonyát tenné szebbé. A kezdeményezés keretében általában a helyi diákok viszik házhoz az ajándékcsomagokat. Idén azonban mindez másként alakult.

Szalay Ferenc polgármester hétfőn, a Szociális Támogatások Osztályának előterében tartott csomagátadó-eseményen arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány betöréséig a városházán, az év utolsó testületi ülésén adták meg a lehetőséget a város tanulóinak, hogy kiszállítsák az ajándékokat az érintetteknek.

– A koronavírus-járvány miatt erre a programra tavaly már nem kerülhetett sor. Idén pedig úgy gondoltuk, hogy a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft.-n keresztül juttatjuk el a mintegy 250 rászoruló családnak szánt felajánlásokat – tájékoztatott a városvezető.

A tartós élelmiszerekből álló csomagokat jelképesen Fodor György, a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány elnöke vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában