Galériával

2021.12.09. 14:33

Megújulnak a Szolnok-Tiszasüly és a Szolnok-Jászkisér összekötő utak szakaszai

A Magyar Falu Programban összesen bruttó egymilliárd forint hazai forrás felhasználásával megújul a 3224. jelű Szolnok-Tiszasüly összekötő út 3,2 kilométeres és a 3225. jelű Szolnok-Jászkisér összekötő út mintegy 1,8 kilométeres szakasza.

Kovács Berta

Forrás: Mészáros János

A Szolnok vonzáskörzetének közlekedését segítő felújításokkal kapcsolatban csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a munkálatok helyszínén dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Az utak jelentőségét hangsúlyozta dr. Kállai Mária, rámutatva. hogy az északi elkerülő út megépítése a Besenyszögtől Csataszögön, Hunyadfalván, Kőtelken keresztül Tiszasülyig a területnek egy más gazdasági gazdasági pozíciót jelenthet.

– Nagyon fontos a 442-es út felújítása, de azok a belterületi utak is, melyeket az utóbbi időben a kistelepülések újíthattak fel, és a négyszámjegyű utak is. Ha társadalmi igények szerint az emberek kívánsága alapján rangsorolnánk az utakat, akkor a dobogó legfelső fokán a Szandaszőlőst elkerülő és a Csáklya úti híd, valamint a 3224-es út felújítása áll. Végre ott tarthatunk, hogy már munkagép van az úton, megvan a kivitelezési szerződés – emelte ki az országgyűlési képviselő. 

Mint mondta, minden egyes útra fordított forint megbecsülendő, befektetés abba, hogy az emberek munkahelyhez, iskolához, egészségügyi ellátáshoz, megyeszékhelyhez közelebb kerüljenek, illetve befektetés abba, hogy a kistelepüléseken az életminőség ne jelentsen hátrányt, hanem megtartó erővel bírjon.

A felújítás részleteit ismertető Kovács Péter elmondta, a napokban adták át a munkaterületet mindkét útszakaszon a STRABAG Általános Építő Kft.-nek. 

A 3224-es jelű útnak 2,3 kilométeres szakasza újul meg bruttó 591 millió forint értékben. 

A burkolat felújítása hideg remix technológiával, mechanikai stabilizációval, valamint két réteg aszfalt beépítésével történik.

A 3225-ös út mintegy 1,77 kilométeres szakaszát újítják meg bruttó 410 millió forint értéken. A szakasz elején és végén 20-20 méter hosszon teljes szélességben kicserélik a pályaszerkezetet, a fennmaradó hosszon a burkolat szélein 1,7 -1,7 méter szélességben teljes pályaszerkezet-csere mellett teljes burkolatszélességben két új réteg aszfaltot építenek be.

A két szakaszon összesen hat buszmegálló felújítása és kivitelezése is része a projektnek, A közlekedésbiztonság javítása érdekében kicserélik a KRESZ táblákat és új útburkolatjeleket festenek fel.

A munkálatok növényzetirtással megkezdődtek, és várhatóan jövő év tavaszán az időjárás függvényében kezdik meg a burkolatfelújítási munkákat, melyek a tervek szerint nyárig be is fejeződnek.

Addig is az utak járhatóvá tétele érdekében az elmúlt időszakban 30 tonna aszfaltot építettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában