Szolnok

2021.12.04. 15:30

Természetes anyagokat is használhatunk a dekorálásnál

Közeledik a karácsony. Ilyenkor nemcsak a szívünket, lelkünket öltöztetjük díszbe, hanem az otthonunkba is ünnepi hangulatot varázsolunk. Idén vajon milyen színek a legkedveltebbek, vannak-e új trendek a lakások ünnepi berendezésében? Dekorációs ötletekről, díszítési technikákról kérdeztük Andrásiné Pocsalyi Julianna szolnoki lakberendezőt.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Shutterstock

Fotó: nadtochiy

– Személy szerint a természetesség híve vagyok. Vannak meleg hangulatú textildíszeim, de kedvelem a terméseket, bogyókat is. Van a kertünkben egy borbolyacserje, arról hoztam be néhány ágat, egy üvegtálba nagy szemű sót tettem, és abba szúrtam a kis gallyakat. Hangulatos dekoráció született ebből – mesélte a szolnoki szakember, aki szerint olykor a környezetünkben lévő egyszerű dolgok is nagyszerűek lehetnek.

– A karácsonyfa díszítésénél is használhatunk természetes anyagokat, fa, textil és toll kombinációjából például szép dolgokat alkothatunk. Ne gondoljuk, hogy a természetes díszek nem lehetnek színesek, ez ne tartson vissza senkit ezek használatától – emelte ki Andrásiné Pocsalyi Julianna. A lakberendező hölgy szívesen alkalmazza a természetes anyagokat, nemcsak szépségük miatt, hanem azért is, mert fenntarthatóbbak, s a természetközeliség lélekemelő is.

Az ünnephez közeledve otthonunk fényeiben és textíliáiban is megjelentethetjük a karácsonyi hangulatot.

– Elővehetjük a puha, meleg takarókat, párnákat, asztalterítőket. Sőt, az ágyneműk is hordozhatják a karácsonyi motívumokat, a piros színű, mikulásos, karácsonyi mintákkal díszített darabok nem csak a gyerekeknek tetszenek. Az ágy mellé tehetünk egy feldíszített fenyőágat, ami még ünnepibb hangulatot kelt a hálóban. Ugyanígy „játszhatunk” a párnákkal a nappaliban, piros, zöld, ezüst- és aranyszínű, illetve karácsonyi mintás huzatokat választhatunk. Mindenki az ízlésének megfelelővel díszítse a lakását – sorolta a lehetőségeket a szakember.

Az ágyneműkre is kerülhetnek karácsonyi motívumok, a piros mikulásminták például nem csak a gyerekeknek tetszenek
Fotó: Beküldött fotó

Andrásiné Pocsalyi Julianna szerint a klasszikus karácsonyi színek, a zöld, piros, arany és ezüst nem mennek ki a divatból, persze mindig vannak új trendek az ünnepi lakásdíszítésben. – Így például a finom, halvány rózsaszínek vagy a hűvös zöld árnyalatok is jól beilleszthetők lakásunk ünnepi díszítésébe – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában