Városfejlesztés

2022.01.21. 06:30

Felmérésben kérik ki a lakosság véleményét Abádszalókon

A település fejlődése szempontjából fontos és lényeges tevékenységek megvalósulásához járul hozzá az, aki kitölti a kérdőívet.

Ujvári László

Balogh Gyula a kérdőív kitöltésére buzdítja a helyieket Fotós: Ujvári László

Városfejlesztési kérdőívvel fordul a lakossághoz az önkormányzat – az erről szóló felhívást a település internetes felületein tették közzé nemrégiben.

Az anonim felmérés eredményeit a következő évek városfejlesztési stratégiájának kialakításánál, illetve a fejlesztési tervek kidolgozása során veszik majd figyelembe.

A település fejlődése szempontjából fontos és lényeges tevékenységek megvalósulásához járul hozzá az, aki kitölti a kérdőívet, és ötleteivel, véleményével részese lehet a város jövőjét meghatározó fejlesztési stratégia kialakításának.

A lakosság, a civil és gazdasági társaságok tapasztalatai, elképzelései nélkül nem lehetséges a helyi igényeknek megfelelő fejlesztések előkészítése

– hangsúlyozzák a felhívásban, amely a kérdőívvel együtt elérhető többek között a város közösségi oldalán is.

Az elmúlt években hosszú és nehéz utat járt be Abádszalók. Balogh Gyula polgármester a lapunknak adott évértékelő interjújában rámutatott: sikerült a városnak maga mögött hagyni a múlt adósságát, stabilizálni az önkormányzat költségvetését és anyagi helyzetét, továbbá olyan fejlesztési forrásokat tudtak elnyerni, melyekre évtizedek óta nem volt példa.

Megújult számos belterületi út, a Tisza-tó Strand, jó néhány középület, tanuszoda épült a városban, tavaly pedig új aszfaltburkolatot kapott a várost kettészelő, forgalmas Füredi út. 

Már a következő évtized fejlesztéseit tervezik, ebben kérik az abádszalókiak közreműködését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában