Fejlődés

2022.01.04. 17:20

Több területen is nagy lemaradást kell pótolnia Abádszalóknak

Két fronton – a helyi infrastruktúra és a turizmus területén – is nagy lemaradást kellett pótolnia a Tisza-tó egyik legnépszerűbb településének. Nagy lépésekkel halad előre Abádszalók, szerencsére a koronavírus-járvány sem törte meg a város lendületét.

Ujvári László

Balogh Gyula polgármester elégedetten nyilatkozott az önkormányzat anyagi helyzetéről Fotó: Ujvári László

A Tisza-tó egyik dinamikusan fejlődő, nagy vendégforgalmat bonyolító települése hosszú utat tett meg az elmúlt esztendőkben. Sikerült átadni a múltnak a város adósságait és megnyugtatóan rendezni az önkormányzat anyagi helyzetét. A koronavírus-járvány természetesen 2021- ben is számos fejtörést okozott, mégis sikerült jól zárni az évet Abádszalókon.

Az önkormányzat minden tőle telhetőt megtett a járvány fékezését illetően. Mind a hivatal, mind az intézmények betartották az előírásokat, a veszélyesebb időszakokban pedig fertőtlenítettük a forgalmasabb köztereket 

– összegezte hírportálunknak a járvány elleni védekezést a polgármester. Balogh Gyula hozzátette: az év végén a település átoltottsága ötvenöt százalék körüli volt, az intézményekben azonban ez a szám meghaladja a kilencven százalékot

Jó turisztikai évet zárt Abádszalók, ez köszönhető annak is, hogy országosan nem volt szükség szigorú korlátozásokra, a szolgáltatók és a szálláshelyek fogadhatták a vendégeket 

– értékelt Balogh Gyula. Stabil maradt az önkormányzat anyagi helyzete is, mely nem mindig volt így, hosszú évek munkájának eredménye, hogy ez elmondható Abádszalókról. Szerencsésen megvalósultak a beruházások, számos új pályázatot is benyújtottak.

A legnagyobb tendereket lezártuk, és sikeresen elszámoltunk velük. Folyamatban van a kerékpáros pihenőpont átadása, mely a kiskörei hallépcsőnél épült meg. A működési engedélyek beszerzése után már készülhet a vendégek fogadására 

– tekintett előre a városvezető. – Épül az új városi bölcsőde, már a tetőszerkezet következik. Ha minden jól megy, ősszel birtokba vehetik a település legfiatalabb lakói – bizakodott. 

Mint megtudtuk, januárban adják át az új piaccsarnokot, már megvannak a működéshez szükséges engedélyek is. Emellett véget ért az önkormányzati tulajdonú Füzes Panzió felújítása és minősítése, melyre a Kisfaludy programban nyertek forrást. Arra a kérdésre, hogy milyen várakozással tekintenek a jövőbe, Balogh Gyula így válaszolt: nagy bizakodással tekintenek az új év elé.

– Lendületben van a település, lendületben van a térség. Rengeteg fejlesztési ötletünk van, szeretnénk a minőséget megtartani, és újabb beruházásokkal tovább fokozni – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában