Sajtótájékoztató

2022.01.14. 18:32

Kétmilliárd forintos támogatásból fejleszthetik a berényi kórházat

– El a kezekkel a jászberényi Szent Erzsébet Kórháztól! – üzente Pócs János országgyűlési képviselő a baloldal miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek és helyi támogatóinak.

Illés Anita

Pócs János

Forrás: Illés Anita

– A baloldal vezetője azt mondta, igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban. Továbbá azt is világossá tette, hogy szerinte az egészségügy üzlet, az ingyenes egészségügyi ellátás pedig illúzió, drasztikusan magánosítani akarja az egészségügyet, támogatja a vizitdíjat és a kórházi napidíjat – emelte ki a honatya pénteki sajtótájékoztatóján. 

Arra is emlékeztetett, hogy Márki-Zay Péter az elmondottak alapján ott folytatná, ahol Gyurcsány Ferenc abbahagyta. 

– Hatszázmilliárd forintot vontak ki az egészségügyből, vizitdíjat, kórházi napidíjat vezettek be, elvették az egészségügyi dolgozóktól az egy havi munkabért. Ezenkívül számos kórházat privatizáltak, amelyeket 2010-re sorra csődbe vittek. 

A Fidesz-KDNP kormány megbecsüli az egészségügyi dolgozókat, az orvosok bére megtöbbszöröződött, az ápolók bére jelentős mértékben megemelkedett és folyamatosan emelkedik a jövőben is. 

– A Jászságban új mentőállomásokat adtunk át, megújítottuk a jászberényi kórház eszközparkját. A nővérszálló építése közbeszerzés alatt van. A kórház termál fűtéskorszerűsítését és egy új MRI diagnosztikai központ kialakítását a kormány támogatja, melynek értéke várhatóan kétmilliárd forint lesz – mondta Pócs János. Végül megköszönte a Jászság és a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház orvosainak, egészségügyi dolgozóinak az áldozatos munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában