Tervek

2022.01.04. 12:00

Pályázati támogatásokból folytatnák a fejlesztéseket Rákóczifalván

Elfogadta a 2022. évi költségvetési koncepciót a város képviselő-testülete, számolt be róla dr. Túróczi Imre polgármester.

Kovács Berta

Rákóczifalva Fotós: Nagy Balázs

Elmondta, a következő évben megközelítőleg 650 millió forint bevétellel és lényegében ugyanennyi kiadással kalkulálnak.  A település működése biztosítottnak látszik, a betervezett fejlesztések megvalósulhatnak.  Hangsúlyozta, a testület bízik abban, hogy a következő esztendőben újabb pályázati források nyílnak meg, és a város fejlesztése a különböző felújításokkal együtt ütemesen folytatódhat. 

Jövőre megvalósul az Ovi-Sport Pálya program, valamint a város határában lévő kilátó felújítása.  Emellett folyamatosan figyelik, milyen pályázati lehetőségek nyílnak meg, hogy forráshoz jussanak további beruházásokhoz. Fő céljuk a csapadékvíz kezelésének megoldása, a belső közlekedési infrastruktúra további fejlesztése, a közintézmények megszépítése és energetikai racionalizálását célzó beruházások megvalósítása. 

A nehézségek ellenére eredményes évet tudhat maga mögött a település, hiszen több nagyszabású projekt indulhatott. A legjelentősebb talán a háromszázmillió forint támogatásból megvalósuló, régóta esedékes belterületi útfejlesztés volt. De többek között megújult a piac, a játszótér is, valamint új járdát építettek az intézmények előtti útszakaszokon. Elkészült a tűzoltó-egyesület és a polgárőrség székháza, hamarosan pedig a teljesen felújított Macimúzeumot is átadhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában