Lezárt akta

2022.01.14. 09:54

Súlyos sérülést okozott egy nőnek a szolnoki férfi, amikor kirabolta

Hasztalan bujdosott a felelősségre vonás elől.

Szoljon.hu

Fotó: Police.hu

Egy helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. március 7-én a kora délutáni órákban Szolnokon, egy buszról leszálló 60 éves nőt követni kezdett, majd elé lépett és megütötte. A nő az ütés következtében a földre esett. Ekkor a támadó a járdán fekvő sértettől elvette az iratait, okmányait tartalmazó  oldaltáskáját és az élelmiszereket tartalmazó nejlonszatyrát, majd a sorsára hagyta. A férfi ezután a jogosulatlanul megszerzett bankkártyával 22.000 forint készpénzt vett ki egy terminálból, mert a bankkártya mellett a PIN-kód is fel volt jegyezve. A bántalmazás következtében az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – olvasható a police.hu oldalon.

A szolnoki rendőrök rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, azonban a gyanúsított kihallgatására csak hónapokkal később került sor, mert a terhelt bujkált a hatóság elől. Az egyenruhások elfogató parancsot adtak ki ellene, majd elfogása után kihallgatták.

A nyomozók rablás bűntett, súlyos testi sértés bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetését rótták a terhére. A nyomozó hatóság őrizetbe vette a terheltet, aki jelenleg is letartóztatását tölti a büntetés-végrehajtási intézetben.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, és a napokban vádemelési javaslattal adták át a bűnügyi aktát az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában