Mezőtúr / Szolnok

2022.02.10. 16:29

A Jászkunságban családok tízezreit segítik az adó-visszatérítéssel

A napokban elkezdte a posta a családi adó-visszatérítés kézbesítését.

R. Á. – K. B.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

– Mi ennek nagyon örülünk, hiszen számunkra a családok az elsők – kommentálta a hírt keddi sajtótájékoztatóján Herczeg Zsolt, a Fidesz-KDNP Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.

A családi adó-visszatérítés az országban több mint kétmillió embert érint, térségünkben is több mint tízezer család kapja vissza a befizetett személyi jövedelemadóját.

– A baloldal a kormány családtámogatási rendszerét nem támogatta, sőt, ha tehetné, elvenné a családoktól a plusz támogatásokat. Ezt nem szabad hagyni! – hangsúlyozta.

Herczeg Zsolt a minimálbér mértékének emeléséről és a 25 év alatti fiatalok adómentességéről is szólt.

Ahogy keddi sajtótájékoztatóján dr. Kállai Mária, a Fidesz-KDNP Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője is, aki rámutatott, a magyar gazdaság a világjárvány ellenére egyre javuló teljesítménye lehetővé tette a minimálbér 200 ezer, a garantált bérminimum 260 ezer forintra emelését. Ezzel összefüggésben egyéb ellátási formák összege is emelkedett.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter véleménye az, hogy nincs szükség minimálbérre, ezzel szemben mi igenis fontosnak tartjuk, ahogy azt is, hogy ennek szintje minél magasabb legyen

– hangsúlyozta dr. Kállai Mária.

Kifejtette, a jelenlegi támogatási rendszer nagyon sokféle reális, a magyar társadalomban jelenlévő élethelyzetet felölel, és az áprilisi választásoknak komoly tétje, hogy mindez megmaradjon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában