Költségvetés

2022.02.27. 06:55

Az iparűzési adótól függ az idei büdzsé Tiszapüspökiben

A napokban fogadta el a költségvetés idei tervezetét Tiszapüspöki képviselő-testülete. Ahogy több más településen, ott is nagyban befolyásolja majd a számokat az év közben ténylegesen beérkezett iparűzési adó mértéke. Mint arról Bander József polgármester tájékoztatta hírportálunkat, a költségvetés bevételi és kiadási oldala is kicsivel több mint nyolcszáznegyvenmillió forint.

Molnár-Révész Erika

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A költségvetés bevételi és kiadási oldala is kicsivel több, mint nyolcszáznegyven millió forint

– tájékoztatta hírportálunkat Bander József polgármester. A település vezetője a bevételi oldal kapcsán elmondta, az összesen hatszázmillió forint központi támogatás mellett a maradék kétszáz millió forintot az előző évből származó hatvanöt millió forintos pénzmaradvány, és az ez évre tervezett mintegy száznegyvenmillió forintos iparűzési adóbevétel teszi ki. 

A polgármester szerint idén a legnagyobb feladatot az önkormányzati intézmények működtetése jelenti, ugyanis a nagyberuházások miatt megváltozott iparűzési adóerő-képességnek köszönhetően arányaiban most kevesebb központi támogatást kap a település.

Hozzátette, az ilyenkor tervezett iparűzési adóbevétel csak egy kalkulált összeg, melynek valós értéke az év közbeni adóbefizetések során körvonalazódhat, ténylegesen pedig év végén derülhet ki. A biztonság érdekében ezért egy áthidaló, egy éven belül visszafizetendő tartalék folyószámlahitel alapot nyit az önkormányzat, ötven millió forintos keretösszegben. 

Bander József elmondta, a település kiemelt feladatai idén hogy szeptemberben elinduljon a jelenleg épülő bölcsőde, emellett a belterületi utak felújításának folytatása, akár önerőt igényló pályázat segítségével is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában