Megelőzés

2022.02.03. 17:28

Epipen tollinjekciókat szerez be a szolnoki önkormányzat

Nemrégiben felfoghatatlan csapás ért egy magyar családot, amikor egy hétéves kisgyermek halálát okozta a mogyoróallergia.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Szalay Ferenc Facebook oldala

Egy-egy értelmetlen tragédia felhívja a figyelmünket arra, hogy nem lehetünk eléggé előrelátóak, mindig van mit tennünk a megelőzésért! – tette közzé a napokban közösségi oldalán Szalay Ferenc polgármester.

Egy gyulai kezdeményezéshez önkormányzatunk is csatlakozott. Megelőzve a hasonló eseményeket, a megyeszékhely minden gyermekintézményébe – óvodába, általános, illetve középiskolába – allergiás rohamok kezelésére szolgáló EpiPen injekciókat juttatunk el. A tollinjekciók szakszerű használatára a szakemberek fogják majd kiképezni intézményeink dolgozóit

– közölte.

Az EpiPen rovarcsípések vagy -marások, ételek, gyógyszerek vagy egyéb allergének által kiváltott súlyos allergiás reakciók, valamint fizikai terhelés hatására fellépő vagy ismeretlen eredetű anafilaxia sürgősségi kezelésére alkalmazható.

– A célunk az, hogy a szer minél hamarabb eljusson az intézményekbe, és gyermekeink egészsége még nagyobb biztonságban legyen általa – emelte ki a város vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában