Fejlesztés

2022.02.03. 06:30

Folytatnák a tiszafüredi belváros átalakítását

Számos örvényi és tiszavégi út felújítása mellett a szabadstrand további fejlesztése is cél idén.

Ujvári László

Tavaly megújult a település főtere, idén pedig folytatnák a belváros átalakítását a Tisza-tó fővárosában Fotó: Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Alig fejeződött be az elmúlt évek fejlesztési hulláma Tiszafüreden – átalakították a belvárost, megújult a szabadstrand, a középületek, számos út kapott új burkolatot –, máris bejelentették, hogy újabb jelentős összegre nyújt be pályázatot az önkormányzat.

Az elmúlt években Tiszafüred dinamikus fejlődésnek indult, és ezt a következő években is igyekszünk fenntartani

– kezdte mondanivalóját a város polgármestere.

A képviselő-testület felhatalmazása alapján munkatársaimmal többhetes előkészítés után nyolcszázmillió forint értékű pályázatot nyújtottunk be januárban

– tette hozzá Ujvári Imre.

– Megújítanánk a régi gyermekorvosi rendelő, az örvényi faluház, valamint a kócsi közösségi ház épületeit is – húzta alá a tízezer-nyolcszáz lelkes város első embere. A benyújtott pályázatban foglalt fejlesztési tervek sora itt nem ér véget: számos örvényi és tiszavégi út felújítása mellett a szabadstrand további fejlesztése is cél, kültéri zuhanyzók, utcabútorok, vízi sporteszközök beszerzésével és térfigyelőkamera-rendszer telepítésével. A Tiszafüredi Óvodák épületegyüttese előtt parkolót szeretnének kialakítani, irodai eszközöket, óvodai és bölcsődei bútorokat, udvari játékokat vásárolni.

Új járda épülhet, zebra létesülhet

Folytatni szeretnék a járdahálózat és a zöldfelületek megújítását a városháza és a református általános iskola előtt, valamint a Deák tér és a művelődési központ, továbbá a Kossuth tér irányába. Az elképzelés a Fő út mindkét oldalát érinti. – Nyertes pályázat esetén teljesen megújulna a Rét út, a Kiss Pál úti kereszteződésben pedig gyalogátkelőhelyet létesítenének – részletezte az idei évre vonatkozó terveket Ujvári Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában