Filipowicz Krzysztof irányítja majd

2022.02.27. 18:41

Lengyel konzulátus nyílik Szolnokon

Lengyel konzulátus nyílik a megyeszékhelyen. A megyeháza épületében található külképviselet munkáját a Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzulja Filipowicz Krzysztof irányítja majd.

Rimóczi Ágnes

Illusztrációfotó/Pexels

Ahogy arról a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége sajtóközleményében tájékoztatott, a lengyel külügyminiszter február 9-ei határozatával döntött a konzulátus létrehozásáról, néhány nap múlva pedig kinevezte a tiszteletbeli konzult.

Filipowicz Krzysztofnak Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete pénteken a fővárosi nagykövetségen ünnepélyes keretek között adta át az exequaturt (konzuli működési engedély). A szegedi, keszthelyi és szentendrei után ő immár a negyedik lengyel tiszteletbeli konzul Magyarországon. Filipowicz Krzysztof 1991-ben kezdte vállalkozói tevékenységét Magyarországon építésügyi és műszaki területen. 2005-től sporttevékenységben is érintett, részt vett jótékonysági akciókban támogatva zenészeket és kórust, de támogatta a lengyel-magyar kötelékeket is adományozva múzeumoknak lengyel és magyar emléktárgyakat.

A Lengyel Köztársaság szolnoki konzulátusának körzete két területre, így Hajdú-Bihar- és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, vagyis közép és kelet Magyarországra terjed ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában