Helyi közélet

2022.02.08. 12:30

Óriási sikert értek el a jászkunsági robotprogramozók 

A napokban rendezték meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupát a fővárosban, melyen részt vett a törökszentmiklósi Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolájának három, valamint a kisújszállási Nagykun Baptista Oktatási Központ két tanulója is.

Molnár-Révész Erika

Képünkön Szilágyi Jázmin és Szél Nikolett, akik az U14-es csapat tagjaként értek el remek eredményt Beküldött fotó

– Robotikásaink a Baptista Szeretetszolgálat országos válogatott csapatának tagjaiként, az úgynevezett rescue versenykategóriákban képviselték tehetséggondozó programunkat. A rescue robotok katasztrófaszimulációs helyzetekben, kizárólag szenzoraikra és programozásukra hagyatkozva mentenek áldozatokat – tájékoztatta hírportálunkat a sikerről a csapat mentora, Abán Csaba, a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa.

Szilágyi Jázmin, Fazekas Kristóf és Tuka Ákos törökszentmiklósi, valamint Szél Nikolett kisújszállási diák az U14-es korosztályban, mindkét kategóriájukat maximális pontszámmal megnyerve, néhány másodperc időkülönbséggel végeztek két különböző liga első két helyén. 

Ezekkel a kimagasló eredményekkel kvalifikálták csapataikat az idei portugáliai Európa-bajnokságra. A kisújszállási Cs. Kiss Zsófia Panna az U19-es csapat tagjaként, a bajnoki címet hibátlan futammal megszerezve képviselheti Magyarországot ebben az évben a világbajnokságon, melynek helyszíne Thaiföld lesz. A két intézmény tanulói nem először bizonyították, hogy korosztályukban Magyarország legjobb robotikásai. Legutóbb tavaly, a Robotprogramozó Országos Csapatversenyen értek el kitűnő első és harmadik helyezéseket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában