Szalay Ferenc

2022.02.12. 11:25

Új jelzőlámpáról és a tiszaligeti fürdő átépítéséről is beszélt Szolnok polgármestere

A helyi fejlesztéseket érintő lakossági kérdésekre válaszolt minapi videóüzenetében a város polgármestere.

Hartai Gergely

Hamarosan beüzemelik a Széchenyi városrész új lámpáját Fotó: M. J.

Szalay Ferenc egyebek mellett a Karczag László utca elején lévő jelzőlámpa működtetésével, a tiszaligeti fürdő munkálataival, a Csáklya úti híd tervezésének pillanatnyi állásával, valamint a Kertvárosi óvoda új épületével kapcsolatban osztotta meg gondolatait a megyeszékhely lakóival. 

– A Karczag László úti jelzőlámpa elkészült, ám jelenleg sárgán villog. Ez azért van így, mert az üzembe helyezéséhez szükséges engedélyezési folyamat még nem ért véget. Mihelyt ez lezárul, a lámpát bekapcsoljuk – fogalmazott a városvezető. 

Miután azt közölte, a városnak ezen pontja különösen frekventált, ezért nem mindegy, milyen közlekedési infrastruktúrával rendelkezik a helyszín. A környéken ugyanis rendelőintézet, gyógyszertár, gimnázium és virágbolt is található. 

A tiszaligeti fürdő építésével kapcsolatban megtudhattuk, hogy a komplexumnak mintegy hatvan százaléka készült már el. A munkálatok az idei évben is folytatódnak. 

– A kertvárosi óvoda a Vízpart körúton épül újjá, a tervezés halad, az uniós források rendelkezésre állnak – részletezte a további fejlesztéseket Szalay Ferenc. 

Hangsúlyozta, az intézmény várhatóan két év múlva készül el. A városvezető kitért arra is, hogy zajlanak továbbá a Csáklya úti híd és a szandaszőlősi elkerülő út előkészítési munkái, melyek jelenleg tervezési szakaszban vannak. Hamarosan a látványterveket is bemutatják. A szakmai munkát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. koordinálja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában