Összefogás

2022.03.18. 14:55

Megkapta az áhított lakókocsit a szolnoki nyugdíjas férfi

Bár kívülről nem tűnik nagynak, belül meglehetősen tágas és felszerelt a lakókocsi. Beépített konyha, kényelmes sarokülő, illetve két ágy is biztosítja Nándi bácsi kényelmét.

Molnár-Révész Erika

Tordáné Mátyus Emese, a Szolnok Segít Program koordinátora (balra), Lendvai Nándor és Bolye Brigitta, a családsegítő szolgálat munkatársa az új lakókocsi előtt

Forrás: Molnár-Révész Erika

Sokan összefogtak, hogy segítsenek annak a nyugdíjas szolnoki férfinak, aki saját, rossz állapotú fáskamrájában húzta meg magát, miután egy tűzesetet követően a hatóság életveszélyessé nyilvánította a házát. Az udvaron még pénteken is ott állt a félig lebontott épület, amikor begördült a Lendvai Nándor új otthonát, vagyis a lakókocsit vontató autó. A másodállásban autómentőként dolgozó martfűi tűzoltó, Tajrányi István ingyen szállította házhoz Kecskemétről a lakókocsit.

Örülök neki. Az elmúlt napokban nagyon hideg volt, de a macskáimmal összebújva eddig sikerült átvészelni az éjszakákat

– reagált Nándi bácsi, amikor megérkezett a rég áhított lakókocsi. 

 

A nyugdíjas férfi húsz éven keresztül dolgozott közmunkásként, feladata a város buszmegállóinak rendben tartása volt. Ebből a munkakörből helyezték előnyugdíjba, mert egészségi állapota rosszabbodott. Jelenleg ötvennégy ezer forintos nyugdíjból él. Gyermeke és felesége nincs, testvérei is elhunytak. Egyetlen rokona van, de ő külföldön lakik. Ezért szorult az adományozók segítségére.

Nagyon örülünk annak hogy sikerült a gyűjtés, az adományozók jóvoltából hétszázezer forintért meg tudtuk vásárolni a lakóautót. A fennmaradó összegből egy falra szerlehető fűtőpanelt vásárolunk, amely villannyal működik majd. Az áramot Nándi bácsi a szomszédból kapja, egy almérő felhelyezésével derül majd ki, mennyit kell fizetnie. Emellett a maradék adományból az áramszolgáltató felé fennálló hátralékot is rendezzük, illetve ha ebből is marad még, akkor tartós élelmiszert vásárolunk számára

– mondta Tordainé Mátyus Emese, a Szolnok Segít Program koordinátora.

 

Hangsúlyozta, nagyon energiatakarékos, a tervek szerint hétszáz wattos fűtőpanelt szerelnek majd be a lakókocsiba, hiszen a cél az, hogy Nándi bácsi az ötvennégyezer forintos nyugdíjából is ki tudja majd fizetni az áramszámlát. Bár kívülről nem tűnik nagynak, belül meglehetősen tágas és felszerelt a lakókocsi. Beépített konyha, kényelmes sarokülő, illetve két ágy is biztosítja Nándi bácsi kényelmét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában