Tájékoztatás

2022.04.23. 06:55

Árokszálláson és Várkonyban is július elején választanak

Július elején tartják az időközi választást a két településen.

Illés Anita és Kovács Berta

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Július harmadikára tűzte ki az önkormányzati képviselők és a polgármester időközi választását Jászárokszállás és Tiszavárkony helyi választási bizottsága is. A jászárokszállási képviselő-testület még tavaly október elsején oszlatta fel magát, de a járványügyi veszélyhelyzetben bevezetett rendkívüli jogrend idején nem tarthatták meg a tervezett időközi voksolást. 

Július 3-án nyolc önkormányzati képviselő, valamint a polgármester személyéről döntenek a választók – tájékoztatott dr. Gábris Emese jegyző, a helyi választási iroda vezetője.

Dr. Gábris Emese arra is felhívta a figyelmet, hogy Árokszállás jelenlegi képviselő-testülete a feladatát változatlanul ellátja az új választásig, az ügyek intézése folyamatos, ezért a testületi döntést igénylő ügyekkel kapcsolatban továbbra is a polgármesteri hivatalt kell keresni. 

Szintén július harmadikán tartják az időközi képviselő- és polgármester-választást Tiszavárkonyban. A faluban még a tavaly augusztusi képviselő-testületi ülésen döntöttek a testület feloszlatásáról, azzal az indokkal, hogy nem tudnak Hegedűs István polgármesterrel együtt dolgozni. Az indítványozó négy képviselő főként azt hozta fel indokként, hogy a polgármestertől nem kaptak kellő tájékoztatást az eseményekről, a települést érintő ügyekről, amit többször is jeleztek, de nem történt változás. A hatfős képviselő-testület és a polgármester mandátuma így megszűnt, de járványhelyzet miatt maradt az eredeti felállás, mivel az időközi önkormányzati választás kiírásával várniuk kellett a veszélyhelyzet megszűnéséig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában