Galériával

2020.10.01. 18:45

Újra a testület feloszlatásáról döntöttek Jászárokszálláson

Soron kívüli ülésen ismét feloszlatta magát a képviselő-testület csütörtökön Jászárokszálláson, a Petőfi Művelődési Házban tartott tanácskozáson.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Mint azt megírtuk, a megyei kormányhivatal vizsgálata szerint jogszabálysértő volt a képviselő-testület szeptember 10-i feloszlatásával kapcsolatos döntéshozatali eljárása, valamint döntése. Az indítványról ugyanis nem készült írásbeli előterjesztés és a témát nem vették fel napirendre önálló pontként. A kormányhivatal törvényességi felhívással élt.

Az önkormányzatnak meg kell szüntetnie a jogszabálysértést, ezért soron kívüli ülést hívtak össze október elsejére. Ezen megtárgyalták a törvényességi felhívást, elfogadták az abban foglaltakat. A jogszabályokat figyelembe véve elsőként hatályon kívül helyezték a szeptember 10-i határozatot.

Ezt követően pedig a második napirendi pontban Gergely Zoltán polgármester ismét kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását. Név szerinti szavazással, hét igen és két nem vokssal ezúttal is a feloszlatás mellett döntött a grémium többsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában